Kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt:

- Blir selvsagt skuffet

Mette-Marit får ikke blitt med til Sverige.

TETTE BÅND: Kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprinsesse Mette-Marit har vært gode venner i mange år. Her sammen i Stockholm i fjor. Foto: Shutterstock/NTB
TETTE BÅND: Kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprinsesse Mette-Marit har vært gode venner i mange år. Her sammen i Stockholm i fjor. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den norske kongefamilien er selvskrevne gjester når kong Carl Gustaf av Sverige (77) denne uken feirer 50 år på tronen. De to kongehusene står hverandre svært tett både på offisielle oppdrag, men tilbringer også tid sammen privat.

Torsdag morgen kom nyheten om at kronprinsesse Mette-Marit (50) ikke reiser til Stockholm sammen med kongeparet og kronprins Haakon (50) på grunn av sykdom.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at dette ikke er første gang kronprinsessen må skuffe den svenske kongen i forbindelse med hans jubileer.

Se de eksklusive bildene fra kronprinsesse Mette-Marits private bursdagsfeiring. Bilder: Andreas Fadum. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Da han fylte 70 år i 2016 avlyste nemlig både kongeparet og kronprinsparet på grunn av helikopterstyrten på Turøy. Selvsagt blir jubilanten skuffet når det kommer avlysninger i siste liten som i 2016 og den norske kronprinsessens sykmelding nå, men han har selvsagt også forståelse for det, sier Vagle, og legger til:

- Uforutsette hendelser og sykdom kan må ikke rå over.

Vagle er sikker på at det for Mette-Marit helt sikkert er skuffende å måtte avlyse.

- Hun står både den svenske og den danske kongefamilien nære, og hadde nok gledet seg til hjertelige gjensyn. Men helsen kommer først, sier Vagle.

Ingrid Alexandra uteksaminerte seg nylig fra Elvebakken videregående. Med seg hadde hun kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Håkon, prins Sverre-Magnus og Marius Borg Høiby - men også kjæresten. Video: Se og Hør Vis mer

Kongehuset opplyste i pressemeldingen at kronprinsessen har sykdommen lungefibrose, «som i perioder begrenser utøvelsen av hennes offisielle program». Dette ble først kjent for fem år siden.

LES OGSÅ: Røper: Dro dit før sommeren

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer