Kronprinsesse Victoria:

- Blir kontrollert

Kronprinsessens rolle innebærer en rekke begrensninger.

FREMTIDIG DRONNING: En dag blir kronprinsesse Victoria Sveriges dronning. Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock/NTB
FREMTIDIG DRONNING: En dag blir kronprinsesse Victoria Sveriges dronning. Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Som kongeparets førstefødte er det kronprinsesse Victoria (45) som en dag blir dronning av Sverige. Før den tid blir tronarvingen grundig forberedt til rollen som Sveriges statsoverhode.

De siste årene har hun trappet opp arbeidedsmengden og stått ved faren, kong Carl Gustafs (76), side under viktige representasjonsoppdrag i utlandet.

Ifølge Svensk Damtidning kan det se ut som at rollen som Sveriges neste dronning også kommer med en bismak. Det er nemlig flere ting kronprinsessen ikke får lov til.

- Den mest kontrollerte

Til tross for at 45-åringens rolle kommer med mange goder, må hun også ofre flere ting andre tar for gitt, forklarer kongehusekspert Herman Lindqvist til Svensk Damtidning.

- Det begrenser livet hennes. Hun må alltid tenke på hvordan hun kler seg og hvordan hun ser ut. Om hun har på samme klær to dager på rad ville det klikket for folk, mener Lindqvist.

Som kronprinsesse kan heller ikke Victoria ta med seg familien på ferie når enn det skulle friste med sol, paraplydrink og basseng.

- Hun kan ikke bare dra på to ukers ferie til Mauritius. Hun er veldig kontrollert, den mest kontrollerte av alle i familien, fortsetter kongehuseksperten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer