Prinsesse Madeleine:

Blir i Sverige med familien

Prinsesse Madeleine utvider oppholdet i hjemlandet.

BLIR I SVERIGE: Prinsesse Madeleine og familien hennes har bestemt seg for å bli i Sverige gjennom hele sommeren. Foto: NTB Scanpix
BLIR I SVERIGE: Prinsesse Madeleine og familien hennes har bestemt seg for å bli i Sverige gjennom hele sommeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Svenske prinsesse Madeleine (34), og hennes ektemann Chris O'Neill (42) bor for tiden i London, men i forbindelse med den svenske nasjonaldagen har den lille familien vært i Sverige de siste dagene.

Og nå har de bestemt seg for å bli - i hvert fall for sommeren.

- Familien ønsker å tilbringe tid sammen, og vil gjøre det i Sverige store deler av sommeren, sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoff, til Expressen.

Tre måneder i Sverige

Ifølge avisen skal paret, som sammen har barna Leonore (3) og Nicolas (1), bo i leiligheten på Hovstallet i Stockholm.

De har også planer om å tilbringe store deler av sommeren på Öland hvor den svenske kongefamilien har et sommerhus.

- Store deler av juni og juli vil prinsesse Madeleine og hennes familie tilbringe her i Sverige, blant annet på Öland, sier Thorgren til avisen og legger til:

- Prinsesse Madeleine og hennes familie tilbringer alltid en lengre ferie i Sverige på sommeren.

FAMILIEN: Prinsesse Madeleine sammen med sin ekte mann Chris og datteren Leonore under bryllupet til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Prinsesse Madeleine sammen med sin ekte mann Chris og datteren Leonore under bryllupet til prins Carl Philip og Sofia Hellqvist. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Krass kritikk

Tidligere i år fikk prinsesse Madeleines ektemann, Chris, hard kritikk da han delte et tordnende innlegg mot president Donald Trump (70) på sin private Instagram.

«På vegne av alle tilregnelige amerikanere, så beklager jeg dypt handlingene til vår skammelige president. Det er en trist dag å være amerikansk statsborger på. Herr president, du er et pinlig uvitende menneske. Du vil bli den eneste kilden til volden og hatet du antyder at du beskytter oss fra. Du innehar verken forstand eller følsomhet, Sir», sto det i innlegget til Chris.

Den hardtslående teksten fulgtes av et bilde som forestiller Frihetsgudinnen, et ikonisk symbol på frihet og rettferdighet, som gjemmer hodet i hendene.

Well said @chrisoneill101

Et innlegg delt av Privategg (@giancarlogiammetti)

Dette ble imidlertid ikke tatt like godt i mot alle hvor blant andre sjefredaktør i Svensk Damtidning, Johan T. Lindwall, mener at O'Neill burde ha tenkt seg bedre om før han publiserte Instagram-innlegget.

- Han er gift med en prinsesse av Sverige, og barna hans er med i den svenske tronfølgen. Han har ingen kongetittel selv, men et ansvar som make til en prinsesse og som pappa til prinsesse Leonore og prins Nicolas, Og da kan man ikke uttrykke politiske syn, selv ikke på et privat Instagram-konto. Det er ikke riktig, mener jeg, sa Lindwall til Dagbladet den gangen.

Eventyrbryllup

Kort tid etter det bitre bruddet med eks-forloveden Jonas Berström i 2010, møtte prinsesse Madeleine sin Chris.

Allerede i august samme år ble det første bildet av prinsesse Madeleine sammen med Chris O’Neill tatt – på date på utestedet Riche i Stockholm.

Men ingen visste hvem den mystiske mannen ved Maddes side var.

Heller ikke hvor spektakulær Chris sin reise for å sjarmere prinsessen i forkant av bildet var. Den styrtrike finansmannen Chris fløy drøye åtte timer fra New York til Stockholm, for én romantisk kveld med Madde. Turen var spontan!

Planen var at han bare skulle spise middag med prinsessen i Stockholm.

I stedet ble det en helaften. Først var de på in-stedet Riche på Stureplan – deretter på nattklubben Rose like i nærheten.

I 2012 ble Madeleine og Chris samboere i New York og oktober samme år kom nyheten om parets forlovelse.

Eventyrromansen ble toppet med parets drømmebryllup i Stockholm 8. juni 2013. Og under ni måneder etter vielsen kom parets kjærlighetsbarn til verden i New York.

Kort tid etter at vesle Leonore ble født, kom den gledelige nyheten om at paret ventet sitt andre barn.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Blue Ivy får være med på tvillingfødselen