Hertuginne Kate og prins William:

Blir den nye prinsen med i bryllupet?

Nå lurer alle på om den nyfødte får se sin onkel og tante bli gift.

KOMMER DEN NYFØDTE: Nå spekulerer folk i hvorvidt den nyfødte prinsen får bli med søsknene sine i bryllupet til onkel og tante. Foto: NTB Scanpix
KOMMER DEN NYFØDTE: Nå spekulerer folk i hvorvidt den nyfødte prinsen får bli med søsknene sine i bryllupet til onkel og tante. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Hertuginne Kate (36) og prins William (35) er blitt foreldre for tredje gang. Samtidig er det knapt en måned til prins Harry og Meghan Markle skal gifte seg i St George's Chapel.

Derfor er det ikke så rart at folk spekulerer i om den nybakte moren, hertuginne Kate, kommer til å ta med seg den nyfødte prinsen i bryllupet.

- Ettersom Kate nå er en rutinert mor, med tre fødsler bak seg, tenker jeg hun kommer seg fort også denne gangen, dersom alt har gått som normalt, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

Vil neppe stjele showet

Han tror derfor at Kate vil være til stede i bryllupet til Harry og Meghan.

- Jeg er helt sikker på at Kate blir å se i kirken under vielsen. Den nyfødte kommer nok til å være i nærheten, men det spørs om folket får se prinsen, fortsetter han.

Stavseng understreker nemlig at Kate neppe vil stjele oppmerksomheten fra brudeparet, ved å ta med sin nyfødte som alle er så spente på å få se.

- Det ville vært en stygg handling overfor Meghan. Jeg tror Kate kommer til å skjule sønnen for pressen. Dette kommer uansett ikke til å bli et tradisjonelt kongelig bryllup. Prins Harry og Meghan har ikke engang satt av plass til statsministeren. I stedet har de invitert terrorofre fra Manchester til vielsen på Windsor, sier Stavseng.

Ingen festløve

Han tror at Kate kommer til å delta på festlighetene utover kvelden, men på et tidspunkt kommer hun til å ta farvel med sin svoger og svigerinne før hun trekker seg tilbake.

- Kate har jo aldri vært noen festløve. Jeg tror heller at Harry og Meghans venner holder ut til siste slutt. Brudeparet er glad i en fest, det er vennene deres også, sier Stavseng.

Det var mandag morgen at Kensington Palace bekreftet baby-nyheten på Twitter:

- Hennes Kongelige Høyhet hertuginnen av Cambrigde fødte en sønn klokken 11.01. Babyen veier 3,83 kilo. Hertugen av Cambridge var til stede under fødselen. Det står bra til med både Hennes Kongelige Høyhet og barnet, heter det i meldingen.

Den kongelige babynyheten kommer få timer etter at Kensington Palace meddelte at hertuginne Kate var lagt inn på The Lindo Wing på St. Mary's Hospital med veer. Prins William fulgte med til sykehuset, og var altså til stede under fødselen.

- Et gledens år

Hertuginne Kates tredje fødsel fant sted knappe fire uker før den neste store begivenheten i den britiske kongefamilien.

Lørdag 19. mai gifter som kjent prins Harry seg med den amerikanske tv-stjernen Meghan Markle.

- Kongelige fødsler er alltid populære. Snart blir det også kongelig dåp for den nyfødte, men aller først står bryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle. Det er allerede skikkelig bryllupsfeber, og fødselen kommer bare som en ekstra bonus! Dette kommer til å bli et gledens år for den britiske kongefamilien, sier kongehuseksperten.

- Trygt navnevalg

Etter at prinsesse Charlotte kom til verden for snart tre år siden, gikk det et par dager før hertugparet offentliggjorde navnet hennes - Charlotte Elizabeth Diana.

Foreløpig er det uvisst når navnet på den nyfødte prinsen kommer til å bli avslørt, men i Storbritannia har navnespekulasjonene allerede rullet i lang tid.

Se og Hørs kongehusekspert holder imidlertid en knapp på et relativt tradisjonelt navnevalg.

- Den britiske kongefamilien er ganske tradisjonelle, så jeg tipper de vil gi sønnen et trygt navn med kongelig tradisjon. Mange tror navn som Arthur, James og Albert kan bli gitt til sønnen, uttaler Stavseng, og tilføyer:

- Men hertugparet er som folk flest, de vil noe bruke litt tid på å se an sønnen, og se om navnet passer. Kongelig tradisjon tilsier at den nyfødte prinsen vil få flere navn. Prins William er døpt med fire navn, William Arthur Philip Louis. Ettersom storebror George Alexander Louis fikk tre navn tipper jeg den nyfødte også får tre navn. Hertugparet vil nok se etter navn fra begge sider av familien. Kanskje blir han kalt opp etter morfar Michael Francis Middleton?

LES OGSÅ: Ikke alle Playboy-bildene av Juliane ble slettet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer