Prins Philip:

Blir behandlet med stor varsomhet

Prins Philip vil bli på sykehuset over helga og utover i neste uke.

INNLAGT: Prins Philip er innlagt på sykehus, og blir værende over helga. Foto: REX / NTB
INNLAGT: Prins Philip er innlagt på sykehus, og blir værende over helga. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag opplyste Buckingham Palace at dronning Elizabeths 99 år gamle ektemann, prins Philip, ble lagt inn på sykehus dagen før etter å ha følt seg uvel.

Fredag kveld melder flere britiske medier, deriblant Sky News, at prins Philip blir på sykehuset over helga og utover neste uke til observasjon.

Videre kommer det fram at 99-åringen er ved godt mot og at han blir behandlet med stor varsomhet.

- Hans kongelig høyhet, hertug av Edinburgh, ble lagt inn på King Edward VII Hospital i London tirsdag kveld, sa en talsperson forBuckingham Palace tidligere denne uka.

Prinsens innleggelse skjedde etter råd fra 99-åringens lege. Samtidig opplyste talspersonen om at Philip ville bli værende på sykehuset for observasjon og hvile.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Coronavaksine

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte da at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer.

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Buckingham Palace opplyste i starten av januar om at dronning Elizabeth og ektemannen hadde blitt vaksinert.

Prins Philip, som fyller 100 år seinere i år, pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017 på grunn av helsetilstanden. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpekte den gang at det var forståelig at Philip ønsket mer ro i framtiden.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste åra. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte Vagle.

Prins Philip, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1953, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

LES OGSÅ: Slik er dronning Elizabeth helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer