Hertuginne Kate og dronning Elizabeth:

Ble satt ut av uvanlig spørsmål om dronningen

Hertuginnen Kates møte med barna fra Islington har skapt overskrifter i utenlandske medier.

NYSGJERRING PÅ DRONNINGEN: Da Kate Middleton tilbragte tirsdagen med unge skolebarn, fikk hun et uventet spørsmål om ektemannens bestemor. Foto: NTB Scanpix
NYSGJERRING PÅ DRONNINGEN: Da Kate Middleton tilbragte tirsdagen med unge skolebarn, fikk hun et uventet spørsmål om ektemannens bestemor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag besøkte hertuginne Kate (37) King Henry's Walk Garden, en økologisk hage for lokalbefolkningen i byen Islington utenfor London.

Her koste hun seg sammen med en rekke unge skolebarn, og lagde blant annet pizza i en utendørs steinovn mens de snakket om hvor gøy det er å bli undervist ute naturen.

Pizza-spørsmål

Ungene pepret trebarnsmoren med ulike spørsmål, og ifølge People var det spesielt ett spørsmål hertuginnen bet seg merke i.

Vesle Nadirah (8) var nemlig veldig interessert i å vite mer om dronning Elizabeth (92), og spurte freidig:

- Har dronningen noen gang spist pizza?

Som trebarnsmor er nok Kate vant med å svare på uvanlige spørsmål, men hun skal ha blitt litt overrasket over åtteåringens nysgjerrighet på dronningen, ifølge nettstedet.

- Det er et veldig godt spørsmål. Men jeg vet ikke. Jeg kan kanskje spørre henne neste gang jeg treffer henne, hvis du vil? svarte hun smilende.

Kensington Palace har publisert en rekke bilder fra hertuginnens besøk, blant annet fra da hun rullet ut en pizzadeig sammen med to av barna.

Spiser for å overleve

Darren McGrady, som har jobbet som dronningens personlige kokk, har tidligere avslørt at dronning Elizabeth følger en streng diett, og ikke er spesielt spennende i matveien.

- Dessverre er ikke dronningen veldig opptatt av mat. Hun spiser for å overleve, fortalte han til The Telegraph i 2015.

- Ingen form for stivelse er regelen. Ingen poteter, ris eller pasta til middag. Vanligvis spiser hun grillet fisk med grønnsaker og salat.

Monarkens ektemann, prins Phillip (97), er derimot hennes rake motsetning.

- Han elsker mat, og kunne snakket om mat hele dagen, delte McGrady med nettstedet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IKKE MATVRAK: Her holder hertuginne Kate dronningen med selskap på slottsbalkongen i november i fjor. Foto: NTB Scanpix
IKKE MATVRAK: Her holder hertuginne Kate dronningen med selskap på slottsbalkongen i november i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

92-åringen skal også hate hvitløk. Dette avslørte hertuginne Camilla (71) nylig da hun var gjest på TV-programmet «MasterChef Australia», skriver People.

Her skal nemlig prins Charles kone har fortalt at hvitløk er et «Nei-nei», spesielt under kongelige events og statsbanketter hvor det er vanlig å bli stående i lange samtaler med gjestene.

Dronningens kallenavn

For tre år siden avslørte Kate at dronning Elizabeth har et helt spesielt forhold til oldebarna sine. Og at sønnen, sjarmøren George (5), har et eget kallenavn på henne.

- George er bare to og et halvt år og han kaller henne «Gan-Gan», fortalte Kate i dokumentaren «The Queen at Ninety» fra 2016, ifølge People.

- Hun legger alltid igjen en liten gave på rommene deres under besøk, og det viser bare hvor glad hun er i familien, delte hun videre.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

LES OGSÅ: John Arne Riise blir firebarnsfar