Prins William:

Ble mobbet for morens toppløsbilde

- Han var lei seg.

FLAU: Da det i 1996 dukket opp toppløsbilder av prinsesse Diana, ble det raskt et samtaleemne på skolen til eldstesønnen prins William. Her er de to avbildet sammen to år tidligere, på Wimbledon i London i 1994. Foto: NTB Scanpix
FLAU: Da det i 1996 dukket opp toppløsbilder av prinsesse Diana, ble det raskt et samtaleemne på skolen til eldstesønnen prins William. Her er de to avbildet sammen to år tidligere, på Wimbledon i London i 1994. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 1996 ble et svært lettkledd bilde av prinsesse Diana publisert på forsiden av den britiske tabloidavisen The Daily Mirror, etter at en paparazzifotograf hadde knipset bilder av at hun solte seg toppløs på balkongen under en ferietur til Spania.

Dagen etter at toppløsbildene ble publisert, møtte den nå avdøde prinsessen styrelederen i forlaget Condé Nast Britain - som blant annet gir ut bladene Vogue og Vanity Fair - Nicholas Coleridge (62), til lunsj. Da snakket de to blant annet om de mye omtalte bildene, ifølge Coleridge.

TOPPLØS: I 1996 ble prinsesse Diana avbildet toppløs under en ferietur til Spania. Det skapte uventede reaksjoner. Her avbildet under en tur til Chicago samme år. Foto: NTB Scanpix
TOPPLØS: I 1996 ble prinsesse Diana avbildet toppløs under en ferietur til Spania. Det skapte uventede reaksjoner. Her avbildet under en tur til Chicago samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kommer fram i en kommende bok med Coleridges memoarer. The Times er blant avisene som har fått innsyn i boka, og som omtaler den aktuelle lunsjen.

- Han var lei seg

Diana tok ifølge Coleridge selv initiativ til samtaleemnet da hun skal ha spurt ham om han hadde sett bildene av henne fra ferieturen. Etter å ha innrømmet å ha sett dem, fortalte Diana at de hadde fått uventede konsekvenser.

På daværende tidspunkt var nemlig hennes eldste sønn, prins William (37), 14 år gammel, og gikk på privatskolen Eton College. Nærmest umiddelbart etter at utgaven av The Daily Mirror nådde avishyllene landet rundt, tok han opp telefonen og ringte hjem til moren.

- Han var lei seg. Han sa at noen av guttene mobbet ham og sa at puppene mine er for små, skal prinsesse Diana ha sagt til Coleridge, for så å spørre om hans mening om bryststørrelsen hennes.

TENÅRING: Prins William var bare 14 år gammel da toppløsbildene av moren prydet forsiden av The Daily Mirror. Foto: NTB Scanpix
TENÅRING: Prins William var bare 14 år gammel da toppløsbildene av moren prydet forsiden av The Daily Mirror. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I boken minnes Coleridge at han ble satt ut og flau da han fikk det direkte spørsmålet, men at han forsikret prinsessen om at brystene hennes var «perfekte» og at hun ikke hadde noe å bekymre seg for.

- Takk, Nicholas. Jeg visste du ville fortelle meg sannheten. Takk, jeg føler meg bedre nå, skal Diana da ha svart.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og Prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. https://www.seher.no/kongelig/letter-pa-sloret-om-vennskapet-til-prins-william/70768279 Vis mer

Forfulgt av paparazziene

Dette var imidlertid ikke første, og heller ikke siste, gang Diana ble fotografert av paparazzier. Da hun entret den britiske kongefamilien i 1981, ble hun raskt et yndet objekt i sladderpressen.

Toppløsbildene ble tatt bare måneder etter at Diana og prins Charles (60) skilte seg etter 15 år som mann og kone, og «alle» ville vite hva hun gjorde og hvor hun var til enhver tid. Det var også dette som til slutt var en medvirkende faktor til prinsessens tragiske død.

Året etter bildeskandalen fant Diana lykken med den egyptiske multimillardær-sønnen Dodi Al-Fayed. De reiste verden rundt sammen på eksklusive ferier, både med og uten prinsessens to sønner, men en augustnatt i 1997 tok det brått slutt.

Natt til 31. august skulle kjæresteparet dra fra Hôtel Ritz i Paris, til Al-Fayeds leilighet - som bare lå en kjøretur unna.

Sammen med sjåføren Henri Paul og livvakten Trevor Rees-Jones, satte paret seg inn i en mørk Mercedes. På slep hadde de en rekke paparazzifotografer, som fulgte etter både i biler og på mopeder. Til slutt ble det umulig for Paul å manøvrere bilen, og kort tid etter at de fire hadde satt seg i bilen, krasjet de i Alma-tunellen. Diana, Al-Fayed og Paul måtte bøte med livet, og det var bare prinsessens livvakt som overlevde ulykken.

I senere tid har den konstante forfølgelsen av avdøde prinsesse Diana blitt mye diskutert, og også de «nye kongelige» har fått kjenne på den enorme interessen som oppstår rundt dem når de trer inn i den britiske kongefamilien.

Tok paparazzier til retten

I 2012 opplevde blant andre hertuginne Kate (37), kona til Dianas eldste sønn, mye av det samme som sin avdøde svigermor. Kate og prins William var den gang på ferie i Provence i Frankrike.

Mens hertugparet tilbragte tid sammen i et privat feriehus, klarte nemlig en paparazzifotograf å knipse bilder av den kongelige duoen - som trodde de var ute av syne for allmennheten. Kort tid senere publiserte den franske avisa La Provence flere uklare bilder av en toppløs Kate, før det franske magasinet Closer fulgte etter.

TOPPLØS: I 2012 ble hertuginne Kate avbildet toppløs på ferie med prins William. Her er ekteparet avbildet under OL i London samme år. Foto: NTB Scanpix
TOPPLØS: I 2012 ble hertuginne Kate avbildet toppløs på ferie med prins William. Her er ekteparet avbildet under OL i London samme år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate og William tok saken til retten, og saksøkte både La Provence og Closer. I 2017 ble magasinet Closer dømt til å betale 10 000 euro i oppreisning til hertugparet for å ha publisert bildene, og i tillegg måtte både redaktøren og eieren av magasinet betale mellom 45 000 og 50 000 euro i bøter hver.

Prins William ble særlig skuffet etter hendelsen, og skrev ifølge Telegraph i en uttalelse til retten i 2017 at det hele hadde minnet ham om jaget etter moren - som endte i hennes død 15 år før.

LES OGSÅ: Avslører detaljer rundt bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer