Ble med pappa på pappautstilling

Prins Sverre Magnus hjalp pappa da kronprins Haakon skulle åpne utstillingen «Pappa’n i de mange land» på Barnekunstmuseet.

SEOGHØR.NO: Onsdag ettermiddag åpnet kronprins Haakon utstillingen «Pappa'n i de mange land» på Barnekunstmuseet i Oslo - og hva var vel mer naturlig enn å ta med sønnen når han skulle på en jobb med papparollen som tema?

KUNSTUTSTILLING: Prins Sverre Magnus fulgte interessert med på verkene som utgjør Barnekunstmuseets utstilling. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KUNSTUTSTILLING: Prins Sverre Magnus fulgte interessert med på verkene som utgjør Barnekunstmuseets utstilling. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Prins Sverre Magnus sto ikke oppført i den offisielle kalenderen for kongehuset, men åtteåringen ble overraskende med pappa på jobb - til glede for de fremmøtte.

Og det var prinsen som fikk æren av å åpne utstillingen ved å klippe snoren.

MED PAPPA PÅ JOBB: Prins Sverre Magnus åpnet utstilling på Barnekunstmuseet sammen med kronprins Haakon onsdag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MED PAPPA PÅ JOBB: Prins Sverre Magnus åpnet utstilling på Barnekunstmuseet sammen med kronprins Haakon onsdag. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

I forbindelse med Barnekunstmuseets internasjonale dokumentasjonsprosjekt «Pappa’n i de mange land» er barn og unge fra alle verdenshjørner blitt invitert til å formidle hva de mener en pappa er og bør være.

Og prins Sverre Magnus fulgte livlig med da han så bildene barn fra hele verden hadde laget av fedrene sine. Han kommenterte flere av verkene og var i strålende humør.

Barnekunstmuseet har flere ganger tidligere undersøkt farsbegrepet, blant annet i 1979 med prosjektet "Far – sett med norske barns øyne", og i 1994 med prosjektet "Familien".


 
Barn og unge har blitt spurt om hva de forbinder med farsrollen, og hva de mener er viktig ved det å være pappa.

I utstillingen finnes både eldre og nytt materiale, utført av barn og unge i alderen 3-18 år fra over 20 ulike land.

LES OGSÅ: Se den søte lille debutanten!