Prinsesse Eugenie:

Ble mamma for første gang

Den britiske prinsessen har fått sitt første barn med ektemannen Jack Brooksbank.

BLE FORELDRE: Jack Brookswell og prinsesse Eugenie ble tirsdag foreldre til en gutt. Foto: Alex Bramall/NTB
BLE FORELDRE: Jack Brookswell og prinsesse Eugenie ble tirsdag foreldre til en gutt. Foto: Alex Bramall/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september kom nyheten om at prinsesse Eugenie (30) og ektemannen Jack Brooksbank (35) ventet sitt første barn sammen.

Tirsdag bekrefter den britiske kongefamilien på Instagram at prinsessen har fått en sønn. Gutten ble født rett før ni, lokal tid, på Portland sykehus.

I innlegget står det at dronning Elisabeth og prins Philip er informert om utvidelsen av kongefamilien. Det samme er guttens besteforeldre, prins Andrew og hertuginne Sarah, og herr og fru George Brooksbank.

«Dette er prinsesse Eugenie og Jack Brooksbanks første barn, hertugen og hertuginnen av Yorks første barnebarn og det niende oldebarnet til dronningen og hertugen av Edinburgh. Hennes høyhet og barnet har det begge bra», avsluttes innlegget.

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank har vært et par i ti år, og giftet seg i oktober 2018. Det kongelige bryllupet bød selvsagt på celebre gjester - og en overdådig bryllupskjole.

I en hvit kreasjon designet av britiske Peter Pilotto og Christopher De Vos, et merke som ble etablert i London i 2007, fikk prinsesse Eugenie sitt ja den 12. oktober i 2018.

Tiaraen hadde hun lånt av bestemoren dronning Elizabeth, og den ble laget i 1919. Den er utsmykket med smaragder og diamanter.

De to feiret tiårsjubileum som par i april i fjor, og i den anledning kom hun med denne uttalelsen:

«Jack og jeg feirer ti år sammen i dag, og vi er heldige som har hverandre gjennom denne tiden», skrev hun innledningsvis til to private bilder av dem på Instagram i april.

BLITT FORELDRE: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er stolte foreldre, men den første tida med baby er ikke like rosenrødt som alle skal ha det til, ifølge dem. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

I fjor giftet søsteren til Eugenie, prinsesse Beatrice (31), seg i all hemmelighet med Edoardo Mapelli Mozzi (37). De ga hverandre sitt ja under en intim seremoni med kongefamilien.

De to forlovet seg i september i fjor, og hadde i utgangspunktet planlagt å gifte seg i en storslått seremoni slutten av mai - noe coronaviruset satte en stopper for. Allerede i mars varslet paret at de avlyste bryllupsfesten som opprinnelig skulle ha funnet sted på Buckingham Palace 29. mai.

LES OGSÅ: - Smerte jeg aldri tidligere hadde kjent

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer