Kronprinsesse Mette-Marit:

Ble innlagt etter slalåm-drama

Kronprinsesse Mette-Marit skadet seg i skibakken - rett før jul.

ULYKKESFUGL: Kronprinsesse Mette-Marit fikk en lei oppladning til julefeiringen. Her er hun og kronprins Haakon avbildet sammen i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB
ULYKKESFUGL: Kronprinsesse Mette-Marit fikk en lei oppladning til julefeiringen. Her er hun og kronprins Haakon avbildet sammen i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før jul skadet kronprinsesse Mette-Marit (47) seg stygt i skibakken i Uvdal, der kronprinsfamilien har hytte. Det avslører Se og Hør i tirsdagens utgave.

Etter det Se og Hør erfarer fant ulykken sted 21. desember, da kronprinsessen og datteren, prinsesse Ingrid Alexandra (16), skulle komme seg ut av skiheisen i slalåmbakken. Skiene deres ble hektet i hverandre slik at kronprinsessen mistet balansen - og gikk i bakken.

Se og Hør erfarer at kronprinsesse Mette-Marit slo seg kraftig, og hun skal ha fått et brudd i halebeinet som følge av fallet. Uhellet skal ha endt med en natt på sykehus.

AVSLØRING: Du kan lese alt om kronprinsessens skiulykke i ukens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile fra Se og Hør
AVSLØRING: Du kan lese alt om kronprinsessens skiulykke i ukens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Halebeinsbrudd går for å være svært smertefullt, og julefeiringen ble nok derfor av det rolige slaget for kronprinsessen - selv om de var vertskap for de kongelige på julaften. I julen var nemlig hele kongefamilien samlet til feiring på Skaugum. Til stede var blant andre kongeparet og prinsesse Märtha Louise (49) og hennes tre døtre.

Opprinnelig skulle kronprinsfamilien ha reist tilbake til Uvdal for å tilbringe romjulen der, men de skal ha valgt å bli på Skaugum som følge av kronprinsessens skiulykke.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, opplyser til Se og Hør at de ikke har noen kommentar til saken.

KONTRAST: Kronprins Haakon har hatt et virtuelt møte med flyktninger fra Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon. - Det er en enorm kontrast til hvordan vi lever her, sier han. Reporter: Martine Johansen Video: Det Kongelige Hoff Vis mer

Knall og fall

Dette er vel å merke ikke første gang kronprinsesse Mette-Marit slår seg mens hun står på ski. I påsken 2002 endte hun på krykker etter at hun brakk ankelen i en kite-ulykke i Sikkilsdalen.

PÅ KRYKKER: I påsken 2002 måtte Mette-Marit ty til krykkene etter et ankelbrudd. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB
PÅ KRYKKER: I påsken 2002 måtte Mette-Marit ty til krykkene etter et ankelbrudd. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB Vis mer

Kronprinsfamilien er svært glade i å gå på ski, og de benytter ofte anledningen til å ta seg en tur i skibakken når de er i Uvdal - på hytta de har hatt i flere i år.

VED GODT MOT: Mette-Marit måtte bruke krykker i lang tid etter uhellet i 2002. Foto: Erlend Aas / NTB
VED GODT MOT: Mette-Marit måtte bruke krykker i lang tid etter uhellet i 2002. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer

De pleier ofte også å feire jul på den private hytta som ligger øverst i Numedal, men i år ble feiringen lagt til Skaugum i stedet. Et par dager før jul kunngjorde kongehuset at det ble jul for hele storfamilien i Asker.

Det hadde da hersket usikkerhet rundt hvor kongefamilien skulle feire julaften. Tradisjonelt pleier kong Harald (83) og dronning Sonja (83) å feire julaften sammen med kronprinsparet og Märtha Louise og barna på Kongsseteren i Oslo annethvert år.

Julen 2020 ble imidlertid annerledes.

«I år vil kongeparet være sammen med barn og barnebarn julaften og første juledag på Skaugum. Kongeparet vil disse dagene bo på Bygdøy kongsgård. Ellers i julen vil kongeparet være på Kongsseteren», kom det frem i pressemeldingen før jul.

Det ble også opplyst at kronprinsfamilien ville være i Uvdal i romjulen, men pressemeldingen gikk ut før kronprinsessen slo seg i skibakken.

MANN OG KONE: Kronprins Haakon og Mette-Marit giftet seg i Oslo domkirke 25. august 2001, og kunne i fjor feire hele 19 år som mann og kone. Vis mer

Tøft år

Kongefamilien har lagt bak seg et tøft år med mye motgang, noe som kanskje var grunnen til at de valgte å samles hele familien i julen. 1. juledag i fjor var det ett år siden Ari Behn tok sitt eget liv.

I det årlige NRK-programmet «Året med kongefamilien» så kronprinsesse Mette-Marit tilbake på det første året uten sin tidligere svoger.

Kronprinsessen har ikke sagt mye etter dødsfallet, men i intervjuet la hun ikke skjul på at det er vanskelig å snakke om Behns bortgang.

- Jeg synes det er vanskelig å snakke om det fremdeles. Ari var jo et menneske jeg var veldig, veldig glad i, og alle var veldig glad i. Det at han slet sånn som han gjorde, og valgte å avslutte livet sitt.. Det er veldig tungt, sa hun til NRK.

Kronprinsessen trakk særlig frem de tre niesene Maud Angelica (17), Leah Isadora (15) og Emma Tallulah (12) - som alle mistet sin kjære far. Førstnevnte holdt som kjent en sterk tale i farens bisettelse i Oslo domkirke 3. januar 2020 - der hun oppfordret folk som sliter, til å søke hjelp.

ISOLERT: Dronning Sonja fortalte under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg er først og fremst veldig stolt av jentene til Ari, og spesielt Maud som greide å holde denne nydelige talen i begravelsen. Men også resten av familien til Ari som valgte å være åpne om det, sa Mette-Marit.

LES OGSÅ: Røper brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer