Ble hånet i klasserommet

Det verste hun visste var når læreren ba henne lese høyt.

ÅPENHJERTIG: Kronprinsesse Victoria snakker ut om sine problemer med dysleksi. Foto: All Over Press
ÅPENHJERTIG: Kronprinsesse Victoria snakker ut om sine problemer med dysleksi. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kronprinsesse Victoria (29) forteller at hun ble hånet og ledd av på skolen.  Hun følte seg både dum og veldig lei seg.

- Jeg hadde vanskeligheter med å henge med de andre. Det verste var når læreren ba meg lese høyt i klassen. Da var det mange som lo, forteller Victoria til det svenske bladet "MåBra".

Først i 25-årsalderen sto den svenske kronprinsessen for første gang fram med sine problemer, som også broren og faren har hatt.


Mamma Silvia skjønte tidlig at eldstedatteren trengte hjelp. Og etter en test ble det klart at hun måtte ha ekstraundervisning.

At mamma var så flink til å forklare henne hva dysleksi var hjalp henne veldig.

- Mamma gjorde det på en veldig fin og pedagogisk måte slik at jeg skjønte at det ikke var min feil, at jeg ikke var dum. Og det var godt å vite at også mange andre slet med dette.

I store deler av skolealderen møtte Victoria opp tidlere enn de andre elevene for å få ekstra trening. Leksene tok også lengre tid for henne.

Men noe positivt har dette ført med seg:

- Mitt handikap gjør at jeg lettere kan sette meg inn i problemene til mennesker med andre handikap, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer