LIDENSKAP: Kong Harald var 10 år gammel da han konkurrerte i seiling for første gang, og har vært med i tre OL og flere verdensmesterskap. Foto: Scanpix
LIDENSKAP: Kong Harald var 10 år gammel da han konkurrerte i seiling for første gang, og har vært med i tre OL og flere verdensmesterskap. Foto: Scanpix Vis mer

Ble funnet blodig og forslått

Kong Haralds ukjente seildrama avsløres i ny bok.

SEOGHØR.NO: I den autoriserte biografien «Kong Harald V - Seileren som ble en av gutta», som kommer ut i dag, avslører forfatteren Jon Amtrup ukjente dramatiske episoder fra kongens liv, skriver VG.

Flere av hendelsene skal ha skjedd på sjøen mens kongen var med i store seilas. Under en regatta med "Fram XV" for åtte år siden fikk kongen bommen i hodet, og vennene som fant ham ble møtt av et skummelt syn.

"Harald ligger der stille og blødende. Det ser ganske ille ut, for det engang så hvite akterdekket er rødt av blod. Kongens blod", skriver forfatter Jon Amtrup, ifølge avisa.


Etter en liten stund kom kongen seg til hektene igjen, men han var fremdeles omtåket og blodet rant fra et sår i hodet og ned på den hvite skjorten. Da han får spørsmål om de skal avbryte seilaset og dra til land, svarer han likevel nei. 

– For mannskapet var det dramatisk å se ham ligge helt stille i masse blod på akterdekk. Trolig hadde han svimt av. Like etter insisterer han på å fortsette. Han er en tøffing og en "teamplayer", sier Amtrup.

Episoden skal i ettertid blant resten av mannskapet blitt kjent som "den gangen kongen nesten abdiserte", står det i boken i følge VG. 

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Sonja og Harald åpner dørene til jul