Prins Harry og hertuginne Meghan:

Ble fjernet fra kongefamilien

Madame Tussauds har flyttet hertugparet av Sussex fra det kongelige hjørnet.

VOKSFIGURER: Prins Harry og hertuginne Meghans voksfigurer i Madame Tussauds står ikke lenger med kongefamilien. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB
VOKSFIGURER: Prins Harry og hertuginne Meghans voksfigurer i Madame Tussauds står ikke lenger med kongefamilien. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Madame Tussauds, det verdenskjente vokskabinettet, er en stor favoritt blant turister verden over. Hovedkabinettet ligger i London, men er også å finne i byer som Amsterdam, Hongkong, New York, Shanghai, Washington D.C. og Berlin.

Det meste som kan krype og gå av verdens kjendiselite står utstilt i form av voksdukker i naturlig størrelse, og besøkende fans kan ta selfier og more seg med sine største favoritter.

I London er naturligvis den britiske kongefamilien utstilt i sitt helt egne rojale hjørne, og fans kan altså stå tett inntill dronning Elizabeth (95) og hennes familie.

Ønsker du å ta bilder med hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) må du nå imidlertid gå til en annen avdeling. Ifølge CNN har nemlig hertugparet av Sussex nå fått et helt nytt hjem.

LATTERLIGJØRES: Voksfigur av Nicki Minaj får folk til å klø seg i hodet. Video: Kameraone Vis mer

Med Hollywood-venner

Madame Tussauds i London avslører nemlig at prins Harry og hertuginne Meghans voksdukker - akkurat som i virkeligheten - nå menger seg med Hollywood-eliten fremfor kongefamilien.

Flytten startet allerede i fjor, da voksfigurene ble fjernet fra kongefamiliens hjørne i kjølvannet av at hertugparet valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Siden den gang har de bodd i California.

NYTT STED: Hertugparet har blitt fjernet fra det kongelige hjørnet, og står nå heller med Hollywood-vennene sine. Foto: Madame Tussauds London/ Reuters / NTB
NYTT STED: Hertugparet har blitt fjernet fra det kongelige hjørnet, og står nå heller med Hollywood-vennene sine. Foto: Madame Tussauds London/ Reuters / NTB Vis mer

Nå, mer en ett år senere, bekrefter museumet at hertugparet har fått et nytt hjem, nemlig i det mer glamourfylte «Awards Party»-området.

I en pressemelding forteller Madame Tussauds at flytten reflekterer parets «avgjørelse om å bytte ut Frogmore med Hollywood». Frogmore Cottage var parets hjem i Windsor før de flyttet.

- Vi er evig årvåkne i kjendislandskapet, og har også flyttet prins Harry og Meghan Markles figurer til å være med Hollywood-vennene sine, noe som gjenspeiler deres nye status på verdensscenen som favoritter på A-listen, forteller Tim Waters, sjef for Madame Tussauds London.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

1,7 millioner kroner

Når museumet åpner igjen mandag neste uke, finner du dem blant store navn som David og Victoria Beckham, George Clooney og Brad Pitt. Disse er også venner av prinsen og hans kone i virkeligheten.

I tillegg forteller museumet at hertugparet av Sussex har fått splitter nye antrekk. Denne gang er de nemlig kledd opp i blått fra topp til tå, som likner antrekket de ble observert i kort tid etter at de trakk seg fra kongefamilien.

SEPARERT: Resten av den britiske kongefamilien står nå uten prins Harry og kona. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB
SEPARERT: Resten av den britiske kongefamilien står nå uten prins Harry og kona. Foto: Victoria Jones / PA via AP / NTB Vis mer

Voksfigurene hadde fram til i fjor stått side om side med dronning Elizabeth og prins Philip, prins Charles og Camilla og prins William og hertuginne Kate.

Ifølge CNN kostet voksfigurene omtrent 210 000 dollar å lage. Det tilsvarer omtrent 1,7 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: - Hun ligner mer på prinsesse Diana enn seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer