Prins Henrik:

Bisettelsen skyver på kongelig tradisjon

- Det er av respekt for at begravelsen pågår.

BISETTES: En uke etter dødsfallet skal prins Henrik begraves. Bisettelsen faller på samme dag som prinsesse Leonore fyller fire år. Foto: NTB Scanpix
BISETTES: En uke etter dødsfallet skal prins Henrik begraves. Bisettelsen faller på samme dag som prinsesse Leonore fyller fire år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og hør): Tirsdag 20. februar fyller prinsesse Madeleine (35) og Chris O'Neills (43) eldste datter, Leonore, fire år.

I slike forbindelser pleier det svenske hoffet tidlig om morgenen å publisere et nytt bilde til allmenheten for å hedre bursdagsbarnet. En tradisjon som mange svenske rojalister gleder seg over på sosiale medier.

På vesle Leonores fireårsdag i morgen dukker det derimot ikke opp noe nytt bilde på morgenkvisten, skriver Expressen.se.

Årsaken er prins Henriks bisettelse i Danmark.

- Det er av respekt for at begravelsen pågår, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

BEGRAVES TIRSDAG: - Hans Kongelige Høyhet prins Henrik sovnet stille inn tirsdag 13. februar klokka 23.18 på Fredensborg Slott, het det i pressemeldingen om den den danske prinsens bortgang sist uke. Foto: NTB scanpix
BEGRAVES TIRSDAG: - Hans Kongelige Høyhet prins Henrik sovnet stille inn tirsdag 13. februar klokka 23.18 på Fredensborg Slott, het det i pressemeldingen om den den danske prinsens bortgang sist uke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Liten og privat bisettelse

Det var natt til onsdag sist uke at den triste nyheten om den danske prinsens bortgang ble kjent. Han ble 83 år gammel.

Siden prinsesse Leonores bursdag og prins Henriks bisettelse faller på samme dag, har altså det svenske kongehuset nå valgt å skyve på sin kongelige tradisjon.

- Vi kommer til å publisere et nytt bilde av prinsessen, men det vil skje på ettermiddagen når begravelsesseremonien er ferdig, forteller Thorgren videre til avisen.

Bisettelsen av den danske prinsen blir liten og privat og starter klokken 11 tirsdag formiddag.

Saken fortsetter nedenfor.

Prinsesse Madeleine deler stadig bilder av sine to barn i sosiale medier, særlig i forbindelse med spesielle anledninger.

Sist uke, på selveste valentinsdagen, postet 35-åringen dette søte bildet av prinsesse Leonore og prins Nicolas (2), med hjerteformede briller på sin offisielle Facebook-profil:

Føder i mars

Prinsesse Madeleine deler stadig bilder av sine to barn i sosiale medier,spesielt i forbindelse med spesielle anledninger.

Nå er det heller ikke lenge til de to sjarmtrollene får en bror eller søster. I august ble det nemlig kjent at den svenske prinsessen er gravid igjen.

- Prinsessen har det bra og fødselen ventes i mars, sa det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorngren, til Aftonbladet da babynyheten ble kjent.

På sin Facebook-profil bekreftet prinsesse Madeleine selv nyheten:

- Jeg og Chris er henrykt over å meddele at jeg er gravid. Vi gleder oss til at fire blir fem, skrev hun.

Parets babynyhet ble offentliggjort tidligere enn hva som egentlig er vanlig blant kongelige. Hoffets informasjonssjef forklarte årsaken overfor Expressen.

- Vi fikk indikasjoner på at denne informasjonen begynte å bli kjent, sa Margareta Thorngren.

- På hoffet vil vi være proaktive i kommunikasjonen og da tok vi en beslutning at det var bedre å gi korrekt informasjon på én gang og at det kommer fra riktig kilde - det vil si hoffet.

LES OGSÅ: Dronning Margrethes smil forvirrer danskene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer