Den danske kongefamilien:

Bildet vekker oppsikt: - Sinnssyk forandring

I anledning dronning Margrethes 50 år på tronen, ble den danske kongefamilien fotografert. Bildet får flere til å sperre opp øynene.

KONGEFAMILIEN: Den danske kongefamilien. Fra venstre: Prinsesse Benedikte, prinsesse Isabella, prins Vincent, kronprinsesse Mary, prinsesse Josephine, kronprins Frederik, prins Christian, dronning Margrethe, prinsesse Athena, prins Joachim, prins Henrik, prinsesse Marie, prins Felix og prins Nikolai. Foto: Steen Brogaard / Det danske kongehus
KONGEFAMILIEN: Den danske kongefamilien. Fra venstre: Prinsesse Benedikte, prinsesse Isabella, prins Vincent, kronprinsesse Mary, prinsesse Josephine, kronprins Frederik, prins Christian, dronning Margrethe, prinsesse Athena, prins Joachim, prins Henrik, prinsesse Marie, prins Felix og prins Nikolai. Foto: Steen Brogaard / Det danske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 14. januar ble det markert at dronning Margrethe av Danmark (81) hadde sittet i 50 år på tronen. Jubileet skal i utgangspunktet feires stort, men de aller største festlighetene er utsatt til nærmere sommeren.

Dagen ble likevel feiret på sitt vis, med statsråd og markering arrangert av det danske Folketinget. Kongefamilien la også ned kranser ved graven til dronningenes foreldre, kong Frederik og dronning Ingrid.

I tillegg til offisielle besøk, ble dagen også feiret med nye bilder av hele kongefamilien. Familiebildet har fått stor oppmerksomhet - men det er spesielt én person som får folk til å sperre opp øynene.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Overrasket over prinsessen

På bildet ser man storfamilien samlet - noe som hører til sjeldenheten i Danmark. Prins Joachim (52), prinsesse Marie (45) og de to barna prinsesse Athena (9) og prins Henrik (12) bor for tiden i Paris.

Prins Joachims to eldste sønner, prins Nikolai (22) og prins Felix (19), har flyttet hjemmefra og er fullt opptatt med jobb.

Kronprinsfamilien, bestående av kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (49), samt tvillingene prinsesse Josephine og prins Vincent (11), prins Christian (16) og prinsesse Isabella (14), oppholder seg i Danmark.

De dukker stadig opp på bilder i forskjellige anledninger.

Men det kan virke som at sistnevnte ikke har vært avbildet på en stund. En rekke dansker virker nemlig overrasket over hvor forandret prinsesse Isabella har blitt siden de sist så henne.

«Sinnssykt hvor mye hun har forandret seg», har en kommentert under bildet, som blant annet er delt på kongehusets Instagram-profil.

Isabella, som står som nummer to fra venstre etter prinsesse Benedikte (77), skal ha forandret seg så mye at en annen Instagram-bruker hevder å ikke ha kjent igjen prinsessen ved første øyekast.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien var tilbake i Sverige, og viste seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

«Det tok tre minutter før jeg innså at hun til venstre er prinsesse Isabella», har vedkommende kommentert.

«Fantastisk bilde, men Isabella ser særdeles skjønn ut!», har en tredje skrevet.

Vokser til

Dette er langt fra første gang den 14 år gamle prinsessen stjeler oppmerksomheten fra den øvrige kongefamilien. Reaksjonene strømmer alltid til, når kongehuset deler bilder av den stadig eldre prinsessen.

Og for hver gang et bilde deles, har hun blitt mer voksen.

Da kronprinsfamilien i sommer møtte opp på en landskamp mellom Danmark og Russland, fikk hun også oppmerksomheten rettet mot seg.

PÅ KAMP: Prinsessen satt ikke sammen med faren eller broren, og lot seg fotografere med en influenser. Foto: Instagram / Andershemmingsendk
PÅ KAMP: Prinsessen satt ikke sammen med faren eller broren, og lot seg fotografere med en influenser. Foto: Instagram / Andershemmingsendk Vis mer

Den gang var det Instagram-stjernen Anders Hemmingsen som tok bilde med prinsessen - et bilde som spredte seg som ild i tørt gress i pressen og sosiale medier.

Men det er ikke bare tilstedeværelsen hennes som sørger for å ta blikkene vekk fra resten av kongefamilien. Prinsessen har nemlig også flere gode replikker på lager. En av dem ble fanget på selve konfirmasjonsdagen til prins Christian i fjor.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Da familien var samlet på en trapp for å ta bilder, fikk prinsessen i utgangspunktet beskjed om å følge etter dronning Margrethe inn i lokalet, men da hun var halvveis opp trappen kom kontrabeskjeden.

Hun måtte nemlig stå igjen for flere bilder. Det gjorde 14-åringen tydelig irritert, faktisk så irritert at følgende kommentar til moren ble fanget opp på film:

- Sa ikke du at jeg skulle gå med farmor? Altså, er du helt fjern...

LES OGSÅ: Nye bilder vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer