Hertuginne Meghan og prins Harry:

Bildet av lille Archie skaper sterke reaksjoner

Full krangel blant fansen om bildet av hertugparets førstefødte.

RASER OVER NYTT BILDE: Søndag delte prins Harry og hertuginne Meghan et nytt bilde av sønnen Archie på parets offisielle Instagramkonto. Bildevalget falt ikke i god jord hos flere av følgerne og kommentarfeltet renner over av kritikk. Foto: NTB scanpix/ SussexRoyal
RASER OVER NYTT BILDE: Søndag delte prins Harry og hertuginne Meghan et nytt bilde av sønnen Archie på parets offisielle Instagramkonto. Bildevalget falt ikke i god jord hos flere av følgerne og kommentarfeltet renner over av kritikk. Foto: NTB scanpix/ SussexRoyal Vis mer
Publisert

En drøy måned etter at prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, kom til verden viser hertugparet endelig frem den lille gutten på et nytt bilde i anledning farsdagen.

Bildet ble søndag delt på hertugparets offisielle Instagram-konto, og gir følgerne et bedre inntrykk av hvordan lille Archie faktisk ser ut. Harry og Meghan har tidligere kun delt ett annet bilde av Archie på sosiale medier, den gang i anledning morsdagen, men det bildet viste bare føttene hans.

Opprørt over bildevalg

Det nye bildet av den lille sjarmøren ble imidlertid ikke tatt godt imot av alle, og flere er opprørte over hertugparets bildevalg.

Bildet har i skrivende stund over to millioner likerklikk og over 38 000 kommentarer, og viser halve Archies ansikt titte frem bak hånden til prins Harry. Og det er nettopp dette flere reagerer på.

«Ok, jeg liker kongefamilien, men det bildet her er et slag i ansiktet!! Vi forstår at dere vil holde ham unna offentligheten, men da trenger dere ikke legge ut bilder. Å skjule over halve ansiktet hans er et slag i ansiktet på følgerne deres», raser en bruker, og fortsetter:

«Skjerp dere, din bror (prins William, journ.anm.) som en dag skal bli konge har vist bilder av sine tre barn. Hvorfor er ditt barn mer spesielt?».

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

«Jeg er lei av den leken her. Vis frem et ordentlig bilde i stedet for bilder med bortgjemte ansikter, kun føtter eller halve ansiktet», kommenterer en annen.

«Jeg forstår ikke hvorfor de ikke bare kan vise ham stolt frem. Hvis de ikke er villige til å vise ansiktet hans, hvorfor vise noe i det hele tatt?», skriver en tredje.

Slår tilbake mot nettroll

Til tross for mye frustrasjon og sinte kommentarer, er det andre Instagram-følgere som velger å ta hertugparet i forsvar med oppmuntrende ord. Flere av dem kommer også inn på den evige debatten om eksponering av barn i sosiale medier.

«Jeg elsker dette. Beskytte Archies fulle identitet og vise frem Harrys giftering som representerer deres kjærlighet og forpliktelse. Gratulerer med farsdagen», skriver en av følgerne.

«Wow, bare wow, hva er det med deres besettelse av å se hele dette barnet? Han er ikke deres barn og hvis foreldrene hans, uansett hvem de er, ønsker å holde identiteten hans privat, så la det være. Ta en pust i bakken og se på bildet av en far som holder sønnen sin, mens de små hendene griper farens beskyttende armer. Et fantastisk farsdagsbilde som de valgte å dele», oppmuntrer en annen.

«De har delt et nydelig bilde av babyen sin og alt dere gjør er å klage og kritisere. Aksepter det for hva det er, et bilde av en stolt far og hans sønn på farsdagen. Hvorfor så mye negativitet?», skriver en tredje.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Rasismekritikk

Lille Archies ankomst vakte stor oppsikt i internasjonale medier. Hundretusener gratulerte hertugparet i sosiale medier, og i Windsor var det folkefest i gatene da fødselen ble kunngjort.

Det var imidlertid ikke alle som bare ønsket de nybakte foreldrene lykke til.

Den britiske radioprofilen Danny Baker (61), kjent fra Radio 5, fikk sparken som følge av en feilslått vits etter fødselen. Han valgte nemlig å markere fødselen av den lille babyen med et bilde av en sjimpanse, som holder hender med en mann og en kvinne på en trapp.

DÅRLIG STEMNING: Denne Twitter-meldingen sørget for at radioverten Danny Baker fikk sparken. Skjermdump: Twitter
DÅRLIG STEMNING: Denne Twitter-meldingen sørget for at radioverten Danny Baker fikk sparken. Skjermdump: Twitter Vis mer

Tilhørende bildet skrev radioprofilen følgende: «Den kongelige babyen forlater sykehuset».

Twitter-meldingen falt ikke i god jord hos alle, og ble raskt omtalt som rasistisk og sårende. Flere mente at Baker sammenlignet babyens afroamerikanske herkomst, som kommer fra hans mor, med en annen art.

LA SEG FLAT: Danny Baker slettet meldingen og la seg flat etter kritikken. Skaden hadde derimot allerede skjedd. Foto: NTB scanpix
LA SEG FLAT: Danny Baker slettet meldingen og la seg flat etter kritikken. Skaden hadde derimot allerede skjedd. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han bestemte seg for å slette meldingen, men skaden var alt skjedd. Han skrev følgende på Twitter etter kritikken:

«Beklager for bildet av den lille karen i det flotte antrekket som har skapt litt debatt. (...) Noen av dere var flinke nok til å poengtere mulige konnotasjoner, så jeg fjernet det. Det er det».

61-åringen prøvde å argumentere for at vitsen var ment som en sammenligning av de kongelige og sirkusdyr, siden de på bildet han la ut hadde på seg flotte klær. Det var det få som kjøpte.

HERTUGINNE-LOOK: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager den tilfeldige, men likevel perfekte, hårknuten til Meghan Markle - helt selv hjemme på badet. Vis mer

LES OGSÅ: - Her ser vi nok en modernisering av kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer