Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi:

Bildene fra det hemmelige bryllupet

Prinsesse Beatrice og italienske Edoardo Mapelli Mozzi ga hverandre sitt ja fredag 17. juli - i all hemmelighet.

NYE BILDER: Prinsesse Beatrice og italienske Edoardo Mapelli Mozzi ga hverandre sitt ja fredag 17. juli. Nå har det blitt offentliggjort en rekke bilder fra bryllupet. Foto: NTB Scanpix
NYE BILDER: Prinsesse Beatrice og italienske Edoardo Mapelli Mozzi ga hverandre sitt ja fredag 17. juli. Nå har det blitt offentliggjort en rekke bilder fra bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prinsesse Beatrice (31) og kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi (37) giftet seg i en hemmelig seremoni på Windsor Castle fredag morgen. Det meldte en rekke britiske medier, deriblant Sky News.

- Den private bryllupsseremonien mellom prinsesse Beatrice og Mr. Edoardo Mapelli Mozzi fant sted 11.00 fredag 17. juli i The Royal Chapel of All Saints i Windsor, bekreftet Buckingham Palace i en uttalelse til CNN.

Nå har bildene fra det kongelige bryllupet blitt offentliggjort.

FEIRET: Dronning Elizabeth og prins Philip var til stede da barnebarnet giftet seg fredag. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix
FEIRET: Dronning Elizabeth og prins Philip var til stede da barnebarnet giftet seg fredag. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Lånte dronningas kjole

Dronning Elizabeth (94) og ektemannen prins Philip (99) var til stede i bryllupet. Det samme gjelder prinsessas far, prins Andrew (60). Seremonien ble holdt i All Saints Chapel i Windsor Great Park.

MANN OG KONE: Paret giftet seg fredag 17. juli - i en hemmelig og liten seremoni. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: Paret giftet seg fredag 17. juli - i en hemmelig og liten seremoni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om lag 20 personer skal ha vært til stede i seremonien.

Bruden var kledd i dronningas kongelige kjole og tiara. Vintage-kjolen er designet av Norman Hartnell, og ble skreddersydd til å passe prinsessen av dronningas private designer.

Dronninga tillot også barnebarnet å bære den samme tiaraen som hun selv brukte på sin bryllupsdag. Det skriver Sky News.

LYKKELIGE: Også dette bildet har blitt offentliggjort i etterkant av det kongelige bryllupet. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE: Også dette bildet har blitt offentliggjort i etterkant av det kongelige bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forlovet seg i september

Vielsen skulle i utgangspunktet finne sted i slutten av mai i år, men som følge av coronaviruset ble bryllupet utsatt. Prinsessen og hennes italienske kjæreste varslet at de ville avlyse bryllupsfesten allerede i mars.

Den hyggelige bryllupsnyheten kommer under ett år etter at paret forlovet seg. Det annonserte Buckingham Palace i en pressemelding i september i fjor. Frieriet skjedde på svært romantisk vis under en ferietur til Italia samme måned.

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier, og vi vet at dette vil ruste oss godt for åra vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sa paret i pressemeldingen den gang.

Kort tid etter at duoen forlovet seg, skrev flere britiske medier at forlovelsen var historisk.

Det har seg nemlig slik at Beatrice blir den første kongelige stemora i moderne tid. Fra et tidligere forhold med forretningskvinnen Bara Huang har den italienske eiendomsutvikleren en to år gammel sønn, som prinsessa nå altså er stemor til.

De to foreldrene gikk fra hverandre for noen år siden, men bodde sammen for sønnens skyld fram til i fjor. Det skal ha vært et røft brudd mellom de to, men de beholdt vennskapet for sønnens skyld.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Det var i 2017 det ble det kjent at prinsessa hadde funnet lykken med den styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi. De skal den gang ha blitt introdusert for hverandre av en felles venn.

Prinsesse Beatrice er dattera til prins Andrew og Sarah Ferguson (60) og dermed barnebarnet til Storbritannias regjerende dronning Elizabeth. Prins Andrew har den siste tida vært i hardt vær for sine koblinger til den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein.

LES OGSÅ: Raser mot Britneys vergemål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer