Prinsesse Haya av Jordan:

Betalte millionsum for å skjule affære

I fjor flyktet hun fra ektemannen i frykt for eget liv. Nå har detaljer rundt en hemmelig affære med prinsessens livvakt blitt avslørt.

FLYKTET: Prinsesse Haya av Jordan skal ha vært redd for sin egen ektemann da han fant ut at hun hadde vært utro. Her er de avbildet i 2009. Foto: Rupert Hartley/David Hartley/REX/NTB
FLYKTET: Prinsesse Haya av Jordan skal ha vært redd for sin egen ektemann da han fant ut at hun hadde vært utro. Her er de avbildet i 2009. Foto: Rupert Hartley/David Hartley/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer meldte flere utenlandske medier at prinsesse Haya av Jordan hadde flyktet fra ektemannen, Dubai-leder og sjeiken Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Haya er datter av den avdøde kongen av Jordan og søster til den nåværende kongen, Abdullah II.

Det ble på tidspunktet hevdet at prinsessen og hennes to barn, som da var elleve og sju år, reiste fra Dubai til Tyskland hvor de søkte politisk asyl. De skal senere ha dratt til Storbritannia hvor hun siden har oppholdt seg.

Ifølge magasinet Tatler skal flukten ha skjedd i frykt for eget liv, da ektemannen skal ha oppdaget en to år lang affære hun hadde med livvakten sin.

VENNER: Prinsesse Haya har et nært vennskap til den britiske kongefamilien. Her er hun avbildet med dronning Elizabeth i 2009. Foto: David Hartley/REX/NTB
VENNER: Prinsesse Haya har et nært vennskap til den britiske kongefamilien. Her er hun avbildet med dronning Elizabeth i 2009. Foto: David Hartley/REX/NTB Vis mer

Fant ut av affæren

Ifølge CNN skilte sjeik Mohammed seg i prinsessens uvitenhet i februar 2019, to måneder før hun skal ha tatt med seg barna og rundt 31 millioner pund og flyktet, ifølge International Business Times.

Prinsessens affære med en av hennes livvakter ble tema da henens søksmål mot eksmannen ble tatt opp i Høyesterett i London i vår, i tillegg til anklager om at sjeik Mohammed tidligere har kidnappet to av sine egne døtre fra et annet ekteskap, da de selv har forsøkt å flykte fra Dubai-lederen.

Retten mente sjeiken er medskyldig i å kidnappe de to døtrene - henholdsvis i år 2000, 2002 og 2018, ifølge BBC. De skal begge ha blitt hentet hjem under hver sine fluktforsøk.

Skilsmissen mellom prinsesse Haya og den styrtrike sjeiken er nå ferdigstilt, men det betyr ikke at historien er lagt død. Den britiske tabloidavisen Daily Mail kommer nemlig nå med en rekke oppsiktsvekkende detaljer rundt prinsessens sidesprang.

I RETTEN: Prinsesse Haya da hun ankom retten i februar for å kjempe om full omsorgsrett for de to barna hun flyktet med fra Dubai. Foto: Aaron Chown/AP/NTB
I RETTEN: Prinsesse Haya da hun ankom retten i februar for å kjempe om full omsorgsrett for de to barna hun flyktet med fra Dubai. Foto: Aaron Chown/AP/NTB Vis mer

Oversvømt av gaver

Den britiske avisen skriver at de har kommet i kontakt med nære venner av ekskona til prinsessens livvakt, som gir et dypdykk i det som skal ha vært en svindyr affære.

Mannen det er snakk om er britiske Russel Flowers, som ifølge Daily Mail har jobbet for den jordanske prinsessen siden 2016. De to skal etter hvert ha inngått et forhold, mens de var gift på hver sin kant. Haya skal også ha betalt Flowers enorme summer for å holde tett om romansen.

Faktisk hevder den britiske avisen at prinsessen betalte ham hele 1,2 millioner pund for å holde munn - noe som tilsvarer i overkant av 14,3 millioner norske kroner med dagens valutakurs.

- Russels kone tror han ble forført av pengene og gavene. Hun ga ham mange dyre gaver og sørget for at han alltid sto ved hennes side, forteller en kilde til Daily Mail.

Flowers skal nemlig, i tillegg til millionene, ha mottatt en Rolex-klokke og Audemars Piguet-klokke, som begge er kjent for å ligge på godt over hundre tusen kroner i verdi. Han skal også ha fått et vintage-gevær til 50 000 pund, ifølge Daily Mail. Det tilsvarer nesten 600 000 norske kroner.

I tillegg skal han ha mottatt små gaver som sigarer verdt tusenvis av kroner.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Venner av Flowers ekskone hevder til avisen at han forandret seg helt da han begynte å arbeide for prinsesse Haya i 2016, og påstår blant annet at prinsessen pleide å insistere på å ha rom rett ved siden av Flowers hver gang de var på reise.

Prinsessen skal selv ha motstridet flere av påstandene rundt affæren. Daily Mail har også forsøkt å få kontakt med Flowers ekskone, som verken ønsker å kommentere saken eller bli navngitt.

Visste om det

Folk som arbeidet rundt Flowers og prinsessen skal også ha vært klar over at det foregikk noe mellom de to. En arbeider ved sjeik Mohammeds historiske eidendom Dalham Hall i England, forteller blant annet at sikkerhetskameraer fanget dem på video etter å ha overnattet sammen.

- Det var en åpen hemmelighet blant arbeiderne at han var involvert med henne, har Daily Mail blitt fortalt.

Avisen hevder også at to andre livvakter ble bestukket med 1,2 millioner pund for å ikke si noe om affæren.

At prinsessen ønsket å unngå en konflikt med sin tidligere ektemann, kan virke å være fordi hun var redd for konsekvensene. I et avhør i fjor uttrykte hun nemlig også bekymring for apparatet rundt sjeiken.

- Det er ikke bare ham jeg er redd for. Det er folkene rundt ham, folk jeg kjenner. Jeg vet hvordan de arbeider. Jeg har sett hva som skjedde med deres (barnas, journ.anm.) søstre og jeg kan ikke la det samme skje med dem, skal hun ha sagt, ifølge CNN.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

La fluktplan

I desember 2018 forsøkte nemlig sjeik Mohammeds datter Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum å flykte fra faren. Ved hjelp av en spektakulær fluktplan ville prinsessen ut av Dubai og begynne et nytt liv i utlandet.

Hun omtalte faren sin som den «ondeste personen hun har møtt». Hun var sporløst forsvunnet i flere måneder før utenriksdepartementet slapp bilder for å bevise at hun var i live i Dubai.

Ifølge BBC var dette hennes andre fluktforsøk, og skal da ha blitt kidnappet av folk som arbeidet for faren og ført hjem til hjemlandet igjen.

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer