Prins Harry og hertuginne Meghan:

Betalte millioner for Afrika-tur

Parets siste offisielle tur som medlemmer av den britiske kongefamilien, ble rekorddyr.

HØYE SUMMER: Hertuginne Meghan og prins Harrys Afrika-tur kostet britiske skattebetalere tre millioner norske kroner. Det dekket blant annet privatfly. Foto: Courtney Africa / POOL / NTB
HØYE SUMMER: Hertuginne Meghan og prins Harrys Afrika-tur kostet britiske skattebetalere tre millioner norske kroner. Det dekket blant annet privatfly. Foto: Courtney Africa / POOL / NTB Vis mer
Publisert

Det var mange som sperret opp øynene da prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) på starten av året annonserte at de ønsket å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter.

«Etter mange måneder med tenking og interne diskusjoner, har vi truffet en beslutning om å dette året gjøre en overgang, for å skille ut en ny progressiv rolle i institusjonen», het det blant annet i pressemeldingen fra hertugparet.

I tiden etter har de tatt med seg sønnen Archie (1), og flyttet til Montecito i California.

Før den tid rakk de imidlertid å være på en rekke oppdrag og turer som ektepar, og i fjor høst var paret på en tur til Afrika, der de besøkte Sør-Afrika sammen. Prinsen besøkte deretter Botswana, Angola og Malawi alene. Det var parets siste offisielle tur som medlemmer av kongefamilien.

«Utstillingstur»

Til tross for at paret ikke lenger er en offisiell del av det britiske kongehuset, betyr ikke det at oppmerksomheten av avtatt. Nå er nemlig regnskapet for den nevnte turen offentliggjort, og summen for turen sjokkerer.

Afrika-turen kostet nemlig britiske skattebetalere 245 000 britiske pund, noe som tilsvarer rundt 2,9 millioner norske kroner, ifølge Sky News. I tillegg ble den høyprofilerte turen fakturert som en «utstillingstur».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer