Betalte bidrag i 18 år

Erling Lorentzen bekrefter sidesprang med en 35 år yngre kvinne!

VAR UTRO: Erling Lorentzen innrømmer å ha vært utro mot prinsesse Ragnhild. Foto: Se og Hør, Tor Kvello
VAR UTRO: Erling Lorentzen innrømmer å ha vært utro mot prinsesse Ragnhild. Foto: Se og Hør, Tor Kvello Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: For 20 år siden var prinsesse Ragnhilds ektemann utro. Elskerinnen ble gravid og Erling Lorentzen (83) betalte millioner av kroner i barnebidrag. For to år siden viste en DNA-prøve at barnet ikke var hans, skriver Se og Hør i dag.

Den pikante farskapssaken ble først referert i den brasilianske avisen "Jornal do Brasil", som i sommer mente å kunne avsløre at den norske industrimagnaten hadde et barn på si.

På 80-tallet hadde Lorentzen et forhold i London til den 35 år yngre trebarnsmoren Cristina Carneiro-de-Mendonca Eastwood. Forholdet var slutt da den brasilianske kvinnen fortalte Lorentzen at hun var gravid og påsto at han var faren.

Lorentzen ble lamslått og av frykt for skandalisering av kone, familie og kongehuset, valgte han å skrive under på farskapspapirene og betale for jentungens oppvekst.

 Etter hvert tvilte han på at han var barnets far, og da han i 2004 fikk overtalt trebarnsmoren til å la datteren ta en DNA-test, fikk han det svaret han håpet på: Han var ikke jentas far!

Da Se og Hør nylig konfronterte Lorentzen med farskapspapirene og saken, valgte han å legge alle kort på bordet.

- Jeg beklager dypt den belastning jeg har påført min kone og min familie. Jeg har også medfølelse for den unge piken, som i alle år er blitt villedet av sin mor til å tro at jeg er hennes far, sier Lorentzen til Se og Hør.

Prinsesse Ragnhild (76) slår tilbake enda hardere:

- Jeg er sterkt opprørt over å se min ektemann bli utsatt for noe som mest av alt minner om utpressing, sier prinsesse Ragnhild til Se og Hør.

I hardt vær

Det har flere ganger i årenes løp vært store medieoppslag om prinsesse Ragnhild og hennes familie i Rio her hjemme…

Erling Lorentzen og hans selskap Aracruz har blant annet vært i hardt vær pga påstander om utbytting av urbefolkningens områder i Brasil.

Og prinsesse Ragnhild har selv høstet storm med sine uttalelser om kongebarna og deres valg av ektefeller. Kong Olavs eldste datter er en kongelig av den gamle skole - og hun har ikke lagt skjul på sine tanker om utviklingen i kongefamilien etter sin fars død...

Først da hun i sin egen selvbiografi, ført i pennen av Se og Hør-journalist Lars Gulbrandsen, hevdet at prinsesse Märtha Louise hadde oppført seg tankeløst og handlet "uklokt" noen ganger.

Siden da hun snakket rett fra leveren om Mette-Marit og Ari i et ukeblad- intervju - og deretter gjentok de samme påstandene - og utdypet dem - i et intervju med TV2…

Kongen kom ikke

Prinsessens uttalelser skal ikke ha falt i god jord ved Slottet - og forholdet til familien her hjemme skal i perioder ha vært anstrengt…

Ingen fra kongefamilien var til stede i ekteparet Lorentzens gullbryllup våren 2003, selv om det ble feiret her hjemme.Og da kongeparet i oktober samme år var på statsbesøk i Brasil, slo VG stort opp at de på svært kort varsel avlyste en lunsj hos Ragnhild og Erling i deres hjem i Rio. Bordet sto dekket og hele familien Lorentzen var samlet, da Kongens sekretær ringte med beskjed om at Harald og Sonja likevel ikke kom...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer