Bestemor i farta - i dag fyller Silvia 72 år!

Det er ingen tvil om at Sveriges flotte dronning får energipåfyll av sine vakre barnebarn.

STOLT BESTEMOR: Dronning Silvia av Sverige elsker sine flotte barnebarn. Her med prinsesse Leonore (1) under ektemannen kong Carl XVI Gustafs fødselsdag i april.  Foto: NTB Scanpix
STOLT BESTEMOR: Dronning Silvia av Sverige elsker sine flotte barnebarn. Her med prinsesse Leonore (1) under ektemannen kong Carl XVI Gustafs fødselsdag i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det å få barnebarn gjør noe med en, og akkurat dette er dronning Silvia av Sverige - som lille julaften fyller 72 år - et levende bevis på.

De siste årene har svenskedronningen fått en ny energi over seg, og stråler som aldri før!  Dette er nok mye takket være de tre barnebarna prinsesse Estelle (3), prinsesse Leonore (1) og prins Nicolas' (6 mnd) inntog i den svenske kongefamilien.

Om ikke lenge får dronning Silvia og kong Carl Gustaf (69) to nye barnebarn, når eldstedatteren kronprinsesse Victoria (38) får barn nummer to, og sønnen prins Carl Philip (36) til våren får sitt første barn.

NÆRT FORHOLD: Dronning Silvia har et spesielt nært forhold til sitt eldste barnebarn prinsesse Estelle (3). Her er bestemor og Estelle fotografert under kronprinsesse Victorias fødselsdag sommeren 2013. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Dronning Silvia har et spesielt nært forhold til sitt eldste barnebarn prinsesse Estelle (3). Her er bestemor og Estelle fotografert under kronprinsesse Victorias fødselsdag sommeren 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bekymret for prinsesse Estelle

Barns ve og vel har alltid stått sterkt i dronning Silvias hjerte, og på slutten av 90-tallet opprettet hun den humanitære veldedighetsorganisasjonen World Childhood Foundation.

Her arbeider hun for å rette fokus mot barn og unge som er utsatt for blant annet menneskehandel, foreldre med narkotikaproblemer og deres eget rusmisbruk.

Hun har også innrømmet at hun til dels er bekymret for sine egne, priviligerte barnebarn. I et nyhetsinnslag på svensk TV, som ble sendt i fjor vår, sa hun ifølge Expressen:

- Det er så merkelig. Snart styres alt gjennom internett. Man behøver ingen mennesker lenger. Hva skjer med empatien? Jeg er litt bekymret for Estelle. Nå er hun fantastisk, søt og så harmonisk, men hvor mye påvirker denne utviklingen henne?

- Hvor mye påvirker det deres hjerner?

- De er hele tiden omgitt av datamaskiner, musikk, iPods og iPads. Hvordan kommer denne utviklingen til å påvirke deres hjerner? Jeg skulle gjerne ha snakket med en hjerneekspert, sa hun i intervjuet med Dagens Nyheter Lördag i mai.

Men heldigvis for de svenske prinsene og prinsessene har de en bestemor som deltar aktivt i deres oppvekst, og som bidrar til å gi dem innput som ikke kun omhandler «sveiping» og «likes».

Se bildekavalkade av bestemor Silvia og de tre barnebarna under:

Kongen hyllet prinsesse Madeleine med rørende tale før bryllupet - se video:

LES OGSÅ: Prins Nicolas (6 mnd) møtte nissen for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer