Prins Andrew:

Ber dommerne avvise saken

Rettsmøtet i overgrepssaken mot prins Andrew har startet.

FORLIK: Mandag ble nye dokumenter i saken mot prins Andrew offentliggjort. Foto: Sakchai Lalit / AP Photo / NTB
FORLIK: Mandag ble nye dokumenter i saken mot prins Andrew offentliggjort. Foto: Sakchai Lalit / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag klokken 16.00 norsk tid startet rettsmøtet i overgrepssaken mot prins Andrew (61) i New York. Prinsen ble i fjor saksøkt av Virginia Giuffre, som hevder prinsen forgrep seg på henne da hun var 17 år gammel.

Prinsens advokater innledet rettsmøtet med å be dommeren om å avvise saken, skriver NTB.

Mottok millioner

Giuffre er ett av de påståtte overgrepsofrene til den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein. Hun påstår at også prins Andrew begikk seksuelle overgrep mot henne i 2001.

Prins Andrew har nektet for anklagene, noe hans advokater fortsetter å gjøre under det pågående digitale rettsmøtet. Prinsen er ikke strafferettslig siktet for overgrep.

Prins Andrew var venn av Epstein i flere år, men har senere beklaget relasjonen.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Giuffre, som mener overgrepene fant sted på tre av Epsteins eiendommer, skal i 2009 ha skrevet under en avtale, eller et forlik, med Epstein. Med avtalen mottok hun en halv million dollar, nærmere halvannen million norske kroner, og gikk med på at hun ikke skulle saksøke noen i tilknytning til Epstein.

Det er denne avtalen prins Andrews advokater nå bruker som argument for å få saken avvist, ifølge NTB.

Giuffres advokater mener imidlertid at forliket med Epstein er irrelevant i saken mot den britiske prinsen.

Ble funnet skyldig

Rettsmøtet som skal ta for seg søksmålet mot prins Andrew startet kun dager etter at Epsteins påståtte medsammensvoren, Gislaine Maxwell, ble funnet skyldig i å ha rekruttert og transportert mindreårige jenter til Epsteins eiendommer, hvor de ble seksuelt misbrukt.

Epstein tok sitt eget liv i august i 2019, der han satt i varetekt i påvente av rettssak. Epstein var tiltalt for menneskehandel.

Det var etter at milliardæren ble pågrepet i juli 2019 at søkelyset også ble rettet mot den britiske prinsen. Han uttalte seg om sin relasjon til Virginia Giuffre i et omstridt BBC-intervju, hvor han nektet for å ha hatt seksuell omgang med henne før hun fylte 18 år.

LES OGSÅ: - Ingen av oss fortjener deg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer