Benådet pedofil voldtektsmann

Marokkanerne raser etter at Spanias kong Juan Carlos fikk benådet en mann som hadde voldtatt elleve barn.

BENÅDET ETTER BESØK: Etter voldsomme protester har kong Mohammed trukket tilbake benådningen som spanskekongen ba om for den pedofile mannen. Foto: All Over Press
BENÅDET ETTER BESØK: Etter voldsomme protester har kong Mohammed trukket tilbake benådningen som spanskekongen ba om for den pedofile mannen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Mange marokkanere er rasende etter at en pedofil spansk mann ble benådet etter ønske fra Spanias kong Juan Carlos.

Daniel Fino Galvan filmet sine voldtekter av 11 barn i alderen 4-15 år i Marokko og ble dømt til fengsel i 30 år for den grove forbrytelsen.

Da kong Juan Carlos besøkte Marokko sist måned ba han landets konge, Mohammed VI, om å benåde den pedofile mannen – og 47 andre spanjoler i marokkanske fengsler, skriver det nasjonale nyhetsbyrået MAP.

Kong Mohammed benådet den pedofildømte mannen etter spanskekongens ønske. Men etter massive protester i Marokko har han nå trukket tilbake benådningen, skriver MAP.

Nyheten om spanskekongen vil neppe føre til at han blir mer populær i hjemlandet.

En meningsmåling som ble offentliggjort i storavisen El Pais viser at hele 53 prosent  av innbyggerne i Spania gir uttrykk for misnøye med monarkiet.

Til og med skattefuten er mer populær enn kongehuset.

Skandalen er den siste i en lang rekke for den spanske kongefamilien. Rettssaken og politietterforskningen av prinsesse Christina og ektemannen Inaki for korrupsjon Urdangarín har plaget familien i en årrekke.

I tillegg ble det nylig sluppet en bok der kronprinsesse Letizia blant annet anklages for å ha forårsaket søsterens selvmord.

For to år siden ble det avslørt at kong Juan Carlos hadde en elskerinne, prinsesse Corinna zu Sayn-Wittgenstein (49), som han tok med på elefantjakt. Etter at skandalen ble kjent, avlyste dronning Sofia den planlagte gullbryllupsfeiringen.
 
LES OGSÅ: Endelig tid til barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer