Kronprins Frederik:

- Bekymret

Kronprins Frederik av Danmark uttaler seg om Ukraina.

UTTALER SEG: Kronprins Frederik ble spurt om krigen i Ukraina. Her fra en annen anledning med kona kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB
UTTALER SEG: Kronprins Frederik ble spurt om krigen i Ukraina. Her fra en annen anledning med kona kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (48) hadde avbrutt familieferien, slik at førstnevnte kunne komme hjem og ivareta statoverhodeembetet som kronprins.

Nyheten kom fra Kongehuset etter at Russland hadde iverksatt et militært angrep mot Ukraina, hvor det har vært krig og store uroligheter siden.

Bekymrer seg

Søndag kveld kunne også danske kronprins Frederik (53) fortelle at den danske kongefamilien påvirkes av krigen.

- Det er klart det bekymrer den vestlige verden enormt mye, sa kronprinsen da han møtte den danske pressen, blant andre BT.

- Det bekymrer også min familie og meg, og vi følger utviklingen, fortsatte han, og la til at deres tanker går til det ukrainske folket.

- Tenker mye på det

Mens dette ifølge BT var første gang tronarvingen har kommentert krigen, uttalte hans mor, dronning Margrethe (81), seg tidligere i uken.

- Det er merkelig og sørgelig å se at vi skal oppleve krig i vår del av verden igjen, og det er noe vi alle sammen legger merke til og tenker mye på, sa hun.

Også britiske kongelige som prins William (39) og hertuginne Kate (40) har tatt bladet fra munnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.