Kronprins Frederik:

- Bekymret

Kronprins Frederik av Danmark uttaler seg om Ukraina.

UTTALER SEG: Kronprins Frederik ble spurt om krigen i Ukraina. Her fra en annen anledning med kona kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB
UTTALER SEG: Kronprins Frederik ble spurt om krigen i Ukraina. Her fra en annen anledning med kona kronprinsesse Mary. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (48) hadde avbrutt familieferien, slik at førstnevnte kunne komme hjem og ivareta statoverhodeembetet som kronprins.

Nyheten kom fra Kongehuset etter at Russland hadde iverksatt et militært angrep mot Ukraina, hvor det har vært krig og store uroligheter siden.

GÅR GALT: Midt under Dagsrevyen 22. februar gikk det galt for flere av NRKs utenrikskorrespondenter idet de skulle rapportere om situasjonen i Ukraina. Video: NRK. Vis mer

Bekymrer seg

Søndag kveld kunne også danske kronprins Frederik (53) fortelle at den danske kongefamilien påvirkes av krigen.

- Det er klart det bekymrer den vestlige verden enormt mye, sa kronprinsen da han møtte den danske pressen, blant andre BT.

- Det bekymrer også min familie og meg, og vi følger utviklingen, fortsatte han, og la til at deres tanker går til det ukrainske folket.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten, men så ble gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

- Tenker mye på det

Mens dette ifølge BT var første gang tronarvingen har kommentert krigen, uttalte hans mor, dronning Margrethe (81), seg tidligere i uken.

- Det er merkelig og sørgelig å se at vi skal oppleve krig i vår del av verden igjen, og det er noe vi alle sammen legger merke til og tenker mye på, sa hun.

Også britiske kongelige som prins William (39) og hertuginne Kate (40) har tatt bladet fra munnen.

«I oktober 2020 møtte vi den ukrainske presidenten Zelenskyj (Volodymyr Zelenskyj journ.anm) og førstedamen. I dag står vi side om side med presidenten og det ukrainske folk mens de tappert kjemper for sin framtid», skrev hertugparet i sosiale medier.

LES OGSÅ: Her er Putins mystiske døtre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer