Prins Harry:

Bekymret for sønnens fremtid

Den britiske prinsen forteller at han fikk et nytt perspektiv etter at Archie (1) ble født.

BEKYMRINGER: Prins Harry er ærlig om bekymringene for miljøet og hvordan det vil se ut når sønnen Archie er på hans alder. Foto: Splash News/ NTB
BEKYMRINGER: Prins Harry er ærlig om bekymringene for miljøet og hvordan det vil se ut når sønnen Archie er på hans alder. Foto: Splash News/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et turbulent år for hertugparet av Sussex, Harry (36) og Meghan (39), etter at de valgte å tre ut av det britiske kongehuset. Siden har livene deres vært preget av rettssaker, flytting til et helt nytt kontinent, og så klart coronapandemien som for alle andre.

Nylig fortalte også hertuginnen at de i stillhet hadde vært gjennom det som nok var den tøffeste utfordringen - å miste et ufødt barn.

Meghan skrev i en lengre kronikk at hun i sommer spontanaborterte det som ville være parets andre barn. De to fikk som kjent sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor (1) i mai i fjor.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Det var en meget stolt prins Harry som da kunngjorde at han og konen hadde fått en sønn.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som enhver far og forelder sier er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, sa han.

STOLT PAPPA: Prins Harry var i skyene da han kunngjorde at sønnen Archie hadde kommet til verden. Foto: Henk Kruger / AP / NTB
STOLT PAPPA: Prins Harry var i skyene da han kunngjorde at sønnen Archie hadde kommet til verden. Foto: Henk Kruger / AP / NTB Vis mer

- Alt forandrer seg

Nå forteller han åpenhjertig at sønnens ankomst til verden gjorde at han fikk et helt nytt perspektiv. Det er i anledning lanseringen av WaterBear Network, en ny streaming-plattform, at prinsen letter på hjertet, ifølge People.

WaterBear er en gratis, interaktiv videoplattform som ønsker å belyse seerne slik at de kan forme en bedre fremtid for planeten.

I videoen, filmet i hjemmet sitt i California, deler Harry hvordan det å få en sønn oppmuntret ham til å arbeide mot klimaendringer og miljøspørsmål.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

- Det øyeblikket du blir far forandrer virkelig alt seg, fordi du begynner å innse at, hva er egentlig poenget med å bringe en ny person inn i denne verden hvis den brenner når de er på din alder, forteller han i videoen, og legger til:

- Vi kan ikke stjele fremtiden deres. Vi kan virkelig ikke det. Det er ikke den jobben vi er her for.

Videre forklarer prinsen at han har tro på at man kan forlate jorda på et bedre sted enn slik vi fant den.

- Jeg tror virkelig at vi trenger å ta et øyeblikk til å tenke over hvordan vi får det vi trenger og våre ønsker oppfylt uten å ta fra våre barn og generasjonene som kommer, fortsetter han.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Gjør deg mer modig

Den britiske prinsens uttalelser gjenspeiler hans tidligere uttalelser om å bevare planeten for de neste generasjonene.

Som president for African Parks, skrev prinsen et brev til organisasjonens årsrapport i juni, der han også snakket om sønnen sin.

«Helt siden jeg ble far føler jeg at presset er enda større for å sikre at vi kan gi barna våre fremtiden de fortjener. En fremtid som ikke har blitt tatt fra dem, og en fremtid full av muligheter», skrev han ifølge People, og fortsatte:

«Jeg vil at alle skal kunne fortelle barna sine at vi så dette komme, og med besluttsomhet og hjelp fra en ekstraordinær gruppe og engasjerte individer gjorde vi det som var nødvendig for å gjenopprette disse viktige økosystemene».

FORELDRE: Både prins Harry og hertuginne Meghan er svært opptatt av miljøet på jorda og hvordan det vil påvirke sønnens oppvekst. Foto: Splash News
FORELDRE: Både prins Harry og hertuginne Meghan er svært opptatt av miljøet på jorda og hvordan det vil påvirke sønnens oppvekst. Foto: Splash News Vis mer

Hertuginne Meghan har også uttalt seg om hva slags effekt morsrollen har hatt på henne.

- Det gjør deg mer modig, det gjør deg så opptatt av den verden de skal arve, uttalte hun under Fortune's «Most Powerful Nex Gen Summit» i oktober, ifølge US Weekly.

Ettbarnsmoren fortsatte med å si at hun spør seg selv hver eneste dag om hvordan man kan gjøre verden til et bedre sted for hennes ett år gamle sønn.

LES OGSÅ: I sorg etter plutselig dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer