Coronaviruset og prins Charles

- Bekymret for faren sin

Prins Harry skal ha ønsket å reise rett hjem til Storbritannia etter prins Charles' sykdomsbeskjed.

CORONASMITTET: I går ble det kjent at prins Charles har testet positivt for coronaviruset. Dette skal ha gjort prins Harry bekymret for farens helse og han skal ha hatt et ønske om å reise for å besøke faren sin. Foto: NTB Scanpix
CORONASMITTET: I går ble det kjent at prins Charles har testet positivt for coronaviruset. Dette skal ha gjort prins Harry bekymret for farens helse og han skal ha hatt et ønske om å reise for å besøke faren sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kom beskjeden om at prins Charles av Wales (71) er smittet av coronaviruset. Det meldte Clarence House i en pressemelding, hvor de også kunne meddele at 71-åringen er «ved god helse» og har «milde symptomer».

- Hertuginnen av Cornwall er også testet, men har ikke viruset. I henhold til råd fra myndighetene og medisinsk personell vil prinsen og hertuginnen nå isolere seg hjemme i Skottland, var noe av det som sto i pressemeldingen.

Charles er faren til prinsebrødrene Harry (35) og William (37), og ifølge Fox News er de to sønnene nå bekymret for farens helsetilstand.

Korrespondent Neil Sean forteller til Fox News at prins Harry, som for tiden befinner seg i Canada med kona hertuginne Meghan (38) og sønnen Archie (10 md.), ønsket å reise til Storbritannia så fort han hørte at faren hadde blitt coronasmittet.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

- På talefot igjen

Prins Harry skal ha blitt fortalt av faren sin at han ikke burde reise, og prins Charles skal ha forsikret ham om at det kommer til å gå fint med ham.

Videre forteller Sean at prins Harry og prins William er på talefot igjen og at de har ordnet opp i krangelen seg imellom.

- Begge brødrene har snakket med Charles på video hvor de har tullet, og fått ham til å føle seg glad for at de var sammen igjen, fortsetter Sean, som skal ha fått informasjon fra en anonym kilde nær den britiske kongefamilien.

I tillegg hevder Sean at prins Charles har insistert på at han vil at NHS (det statlige helsevesenet i Storbritannia, journ.anm.) og legene skal fokusere på de menneskene som er langt dårlige stilt enn ham helsemessig. .

- William og Kate tar over alle store kongelige oppdrag. Camilla har insistert på at hun personlig tar vare på Charles, og at det har blitt færre ansatte for å være sikre på at ingen har direkte kontakt, fortsetter Sean.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Til tross for at prins Charles har fått påvist coronaviruset, mener Sean at fokuset har vært på dronning Elizabeth (93).

- Naturlig nok er folk bekymret for dronningen. Vi tror at hun har blitt testet og at den var negativ. Dronningen er konstant i kontakt med Charles på video, og er bekymret som enhver mor ville vært. Akkurat nå er all kongelig kontakt via video og alle møter med William og Kate er også via video, da alle er spredt og isolerer seg, forteller han.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Skal ha nektet ham å reise

I går kom en pressemelding fra Buckingham Palace om den 93 år gamle britiske monarkens helsetilstand.

Der kom det frem at dronning Elizabeth fortsatt er ved god helse, og at hun sist så prins Charles morgenen den 12. mars. Videre het det at de følger alle råd med hensyn til 93-åringens velferd, ifølge Fox News.

Det er imidlertid ikke bare prins Charles som skal ha sagt ifra til prins Harry om at han ikke trenger å reise på besøk.

Ifølge Daily Mail nekter hertuginne Meghan sin ektemann å reise til Storbritannia for å se faren sin.

Ifølge en anonym kilde skal Meghan ha sagt til sin ektemann at hun ikke under noen omstendigheter mener det er greit at han reiser noe sted på dette tidspunktet.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

- Meghan har sagt at prins Harry har vært i kontakt med faren sin. Selvfølgelig er han frustrert. Hun sa at de begge er frustrert fordi de ønsker å gjøre så mye de kan for å hjelpe, fortsetter kilden.

Sist gang prins Harry så prins Charles var for øvrig tidligere denne måneden under markeringen av Commonwealth Day i Westminister Abbey, som er en feiring for samveldet.

LES OGSÅ: Måtte på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer