Prins Harry og hertuginne Meghan:

Bekrefter nytt prosjekt

Oppretter veldedig stiftelse - med sønnens navn.

NY JOBB: Meghan og Harry ser frem til å lansere sin nye stiftelse. Foto: NTB Scanpix
NY JOBB: Meghan og Harry ser frem til å lansere sin nye stiftelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) har trukket seg tilbake fra pliktene sine som kongelige, betyr ikke det at de ikke vil fortsette å engasjere seg i ulike saker som står hjertene deres nært.

Nå er det kjent hva deres første, nye prosjekt vil bli, da de ifølge den britiske avisenThe Telegraph har levert inn papirer for å opprette en ny stiftelse, «Archewell».

Overfor avisen har hertugparet uttalt at de ønsker at stiftelsen skal bidra til å «gjøre noe med mening, noe som betyr noe».

Navneinspirasjon

Stiftelsens navn, Archewell, høres kjent ut. Og det er det, også. Harry og Meghans sønn heter nemlig Archie, og duoen har i en uttalelse gjengitt av People forklart bakgrunnen for hvorfor stiftelsen heter nettopp det.

«Før SussexRoyal kom ideen om «arche», det greske ordet som betyr «kilde til handling». Vi koblet dette konseptet til den veldedige organisasjonen vi håpet å bygge en dag, og det ble inspirasjonen for navnet til sønnen vår. Å gjøre noe av mening. Archewell er et navn som kombinerer et antikt ord for styrke og handling, og en som framkaller de dype ressursene vi må trekke fram», heter det i uttalelsen.

ARCHIE: Hertugparet fant inspirasjon i et greskt ord da de skulle gi sønnen navnet Archie. Deres nye stiftelse er også inspirert av det samme, greske ordet. Foto: NTB Scanpix
ARCHIE: Hertugparet fant inspirasjon i et greskt ord da de skulle gi sønnen navnet Archie. Deres nye stiftelse er også inspirert av det samme, greske ordet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Duoen har tidligere fremmet sine veldedige engasjementer gjennom Instagram-brukeren SussexRoyal, men denne er ikke lenger i bruk nå som familien har startet sitt nye liv.

- Gleder oss

Archewell er imidlertid ikke lansert ennå, mye på grunn av den pågående coronapandemien - som rammer flere land hardt om dagen.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Hertugparet påpeker at deres fokus nå er å støtte de tiltakene som blir gjort for å takle pandemien, men at de deler informasjon om stiftelsen i og med at nyheten allerede er kjent.

- Vi følte oss nødt til å dele historien om hvordan dette kom til, og vi gleder oss til å lansere Archewell når tiden er inne, sier de.

Archewell vil bli en stiftelse som gir en rekke veldedige tjenester.

Ifølge papirer The Telegraph har fått innsyn i har Harry og Meghan også søkt om at navnet på deres nye stiftelse skal varemerkebeskyttes, så det ikke kan brukes til andre formål.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Ferdig med Instagram

Som nevnt er ikke lenger Harry og Meghans Instagram-bruker SussexRoyal i bruk, da den forbindes med deres kongelige engasjementer.

Det siste innlegget ble delt bare dager før hertugparettrakk seg tilbake i begynnelsen av april, der det blant annet kom fram at paret fokuserer på hvordan de kan bidra i den pågående coronapandemien.

«Selv om dere ikke kommer til å se oss her, så fortsetter arbeidet. Takk til dette samfunnet - for støtten, inspirasjonen og den delte forpliktelsen til det gode i verden. Vi ser fram til å se dere igjen snart», var blant det hertugparet skrev til sine over 11,3 millioner følgere 30. mars.

Om de nå vil opprette en ny bruker for sin nye stiftelse, er ikke kjent.

LES OGSÅ: Kennedy-barnebarn funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer