Den svenske kongefamilien:

Bekrefter «hendelse» på slottet

En person skal ha forsøkt å komme seg inn på slottet hvor kronprinsesse Victoria og familien bor.

EN HENDELSE: Kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet bekrefter at det har vært en hendelse ved Haga slott der kronprinsesse Victoria og familien bor. Foto: Erik Simander / NTB
EN HENDELSE: Kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet bekrefter at det har vært en hendelse ved Haga slott der kronprinsesse Victoria og familien bor. Foto: Erik Simander / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld melder svenske Expressen at en person skal ha forsøkt å ta seg inn på Haga slott i Sverige, hvor kronprinsesse Victoria bor sammen med ektemannen og deres to barn.

Kommunikasjonssjef ved det svenske Hoffet, Margreta Thorgren, bekrefter overfor avisa at det har vært en hendelse og at sikkerhetstjenesten er informert.

- Det var en slags hendelse ved portene, men det har ikke vært et innbrudd. Det er en politisak, sier Thorgren videre.

På spørsmål om noen var hjemme på slottet da hendelsen fant sted, forteller kommunikasjonssjefen at det ikke er informasjon de går ut med.

- Men som du sikkert vet så skjer det veldig mye jobb hjemmefra, legger hun til.

HAGA SLOTT: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og deres to barn, prinsesse Estelle og prins Oscar, bor her på Haga slott. Foto: Janerik Henriksson / NTB
HAGA SLOTT: Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og deres to barn, prinsesse Estelle og prins Oscar, bor her på Haga slott. Foto: Janerik Henriksson / NTB Vis mer

Fikk slottet i gave

I tillegg til de 1550 kvadratmeterne innendørs, har Haga slott et stort uteområde som kronprinsessefamilien kan boltre seg på. Spesielt for prins Daniel var dette viktig. Hans mål er at barna skal være ute og bevege seg minst en time om dagen.

Etter en oppussing og oppgradering av boligen til nærmere 40 millioner kroner, har Victoria innredet et hjemmet. Familien har bodd her siden de flyttet inn i november 2010 - etter at kronprinsesseparet fikk slottet i gave av den svenske regjeringen.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Det «lille» slottet ble opprinnelig bygget av den svenske kongen Gustav IV Adolf på starten av 1800-tallet, og er bygget i italiensk villastil. Slottet er også tilknyttet et stort parkanlegg som er åpent for allmenn ferdsel.

Ifølge Stylebook har kronprinsessefamilien 25 av rommene til privat bruk, og disse rommene ligger i de øvre etasjene. Første etasje er hovedsakelig forbeholdt representasjon og offentlige oppdrag.

Nåværende kong Carl Gustaf vokste selv opp på Haga slott, og bodde her sammen med sine søstre og foreldrene prins Gustav Adolf og prinsesse Sibylla, frem til farens brå død i en flyulykke i 1947. Resten av familien ble imidlertid boende i Haga slott frem til 1950 - tre år etter farens død.

Fra 1966 og frem til 2009 ble det fasjonable slottet benyttet som den svenske regjeringens gjestebolig ved statsbesøk fra utlandet. Nå er det altså kronprinsesse Victoria og resten av kronprinsessefamilien som har slottet som sitt hjem.

LES OGSÅ: - Han vil trolig ikke komme hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer