Bekrefter at Kate er gravid

Gledelige nyheter for prins William og hertuginne Kate.

UTVIDER FAMILIEN: Prins William og hertuginne Kate bekrefter nå at de venter sitt andre barn. Foto: All Over Press
UTVIDER FAMILIEN: Prins William og hertuginne Kate bekrefter nå at de venter sitt andre barn. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: - Vi kan bekrefte at hertuginnen av Cambridge venter sitt andre barn, sier en talsmann for kongefamilien i en pressemelding.

Både dronning Elizabeth og resten av prins William og hertuginne Kates familier skal være begeistret over nyheten.

Kate og William skulle etter planen delta sammen på  åpningen av Oxford Universitys nye senter for Kinastudier tirsdag, skriver Daily Express.

Behandles for morgenkvalme

Hertuginnen skal ha trukket seg fra dagens plikter grunnet kraftig morgenkvalme - som hun også led av under svangerskapet med prins George (1). 

Foreløpig ser det ut til at prins William vil møte opp alene for å foreta den offisielle åpningen.

SISTE OFFENTLIGE OPPTREDEN: Prins William og hertuginne Kates under deres siste offentlige opptreden sammen i august, før nyheten om baby nummer to ble kjent. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
SISTE OFFENTLIGE OPPTREDEN: Prins William og hertuginne Kates under deres siste offentlige opptreden sammen i august, før nyheten om baby nummer to ble kjent. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer

Kate behandles nå for hyperemesis gravidarum, ekstrem svangerskapskvalme, av leger på Kensington Palace, skriver Daily Express-reporter Robert Palmer på Twitter.

Kates tilstand gjør at det nå også er usikkert om hun kan utføre sitt besøk til Malta, som  planlagt i slutten av denne måneden.

Storbritannias stasminister David Cameron var tidlig ute med å gratulere paret på Twitter.

- Jeg fryder meg over nyheten om at de venter en ny baby, skriver han.

Feiret i hemmelighet?

For en uke siden vakte Kate og William oppsikt da de hadde booket rom på den lokale hotellrestauranten The Kings Head Hotel i Norfolk, mens de lot barnepiken Maria Teresa Borrallo passe lille prins George (1).

Nå viser det seg at de to kanskje feiret nyheten om en ny prins eller prinsesse i Kates mage den dagen.

Øyenvitner har fortalt at de to ikke la skjul på hvor forelsket de fremdeles er i hverandre - tre år etter drømmebryllupet ble avholdt i Westminster Abbey i London.-

- William var ekstremt kjærlig og omsorgsfull mot Kate. De flørtet masse, og klarte ikke holde fingrene fra hverandre.

TO BLIR SNART TRE: Prins George kan glede seg til å snart få en liten bror eller søster. Foto: Stella Pictures
TO BLIR SNART TRE: Prins George kan glede seg til å snart få en liten bror eller søster. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ekteparet tilbrakte rundt to timer i restauranten, og fire livvakter satt på bordet ved siden av. På menyen sto grillet fisk og grønnsaker. Og som seg hør og bør på romantisk date bestilte prinsen én dessert med to skjeer.

Hilste på folket

Vitnet forteller videre at hun var overrasket over hvor folkelige de var:

- Da de var ferdig med måltidet gikk et par lokale innbyggere bort til dem for å hilse på.

De smilte og var veldig immøtekommende. Jeg ble overveldet av hvor normale de var. De virket veldig tilfredse med å snakke med «den vanlige mannen i gata».

I starten av august var sist gang de to viste seg fram offentlig sammen, da hertuginne Kate vandret i dype tanker i et hav av rødt, da hun skulle plante en keramisk valmue for å hedre de som mistet livet under første verdenskrig.

Og den symbolske seremonien gjorde åpenbart inntrykk på Kate, som på et tidspunkt var så beveget at hun måtte tørke tårene.

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer