Beklager etter Epstein-møter

Kronprinsesse Mette-Marit møtte den overgrepsdømte finansmannen flere ganger.

- BEKLAGER: Kronprinsesse Mette-Marit møtte Jeffrey Epstein flere ganger. Slottet hevder at verken hun eller kronprins Haakon visste at Epstein allerede den gang var dømt for overgrep. Nå beklager kronprinsessen. Foto: NTB scanpix
- BEKLAGER: Kronprinsesse Mette-Marit møtte Jeffrey Epstein flere ganger. Slottet hevder at verken hun eller kronprins Haakon visste at Epstein allerede den gang var dømt for overgrep. Nå beklager kronprinsessen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsesse Mette-Marit møtte den avdøde og overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein en rekke ganger. Det kommer frem i en avsløring fra Dagens Næringsliv.

Hun skal ha møtt han ved en rekke anledninger, flere år etter at han tilsto og sonet for seksuelle overgrep. Nå beklager kronprinsessen:

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, forklarer hun til DN, via Slottet.

- BURDE UNDERSØKT: Kronprinsessen mener hun burde sjekket opp Epsteins fortid. Foto: NTB scanpix
- BURDE UNDERSØKT: Kronprinsessen mener hun burde sjekket opp Epsteins fortid. Foto: NTB scanpix Vis mer

Møttes i Oslo

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt en mindreårig kvinne for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Flere ganger mellom 2011 og 2013 møtte de to hverandre. De skal ha blitt introdusert av felles bekjente i utlandet. De fleste møtene var i USA, men de to har også møtt hverandre i Oslo. Ved alle møtene skal andre personer ha vært til stede.

Kronprins Haakon har på sin side bare møtt Epstein én gang, da de møtte ham tilfeldig på gaten under en ferietur på St. Barts i 2012.

- Uttrykke sympati

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, hevder at kronprinsparet ikke visste noe om Epsteins fortid. Hun hevder også at kronprinsessen bestemte seg for å kutte båndene med Epstein i 2013, fordi hun opplevde at han prøvde å utnytte forbindelsen han hadde med henne overfor andre.

Kronprinsessen ønsker å uttrykke sympati overfor ofrene til den avdøde serieovergriperen.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Gjennom mitt langvarige arbeid med internasjonale helsespørsmål har jeg sett på nært hold de store skadene seksuelle overgrep påfører barn og kvinner. Vi har alle medansvar for å bekjempe seksuelle overgrep og støtte ofrene, og jeg ønsker å uttrykke min dype sympati og solidaritet med ofrene for de overgrep Jeffrey Epstein har begått, forklarer Mette-Marit til DN.

Guri Varpe har fått spørsmål fra Børsen, men har foreløpig ikke besvart dem.

Avviser støtte

I november meldte DN at tankesmia International Peace Institute (IPI), som ledes av tidligere statsråd Terje Rød-Larsen, har mottatt flere millioner fra stiftelsen til Jeffrey Epstein.

IPI opplyste den gang at de vil donere vekk en tilsvarende sum som de mottok fra Epsteins stiftelse Gratitude America, 375 000 dollar, til programmer som støtter ofre for menneskehandel og seksuelle overgrep.

Ved Kronprinsparets Fond avviser de resolutt tanken på at Epstein noen gang skal ha hatt noe med fondet å gjøre.

- Vi har ikke fått støtte fra Epstein noen gang. Vi har ikke hatt noe med ham å gjøre, og har stort sett gode solide norske støttespillere, sier Tonje G. Apeland, seniorrådgiver i Kronprinsparets Fond, til Børsen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladets nye finansnettsted Borsen.no

LES OGSÅ: Avlyser alle offentlige oppdrag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer