KJOLEKRITIKK: Mette-Marit blir kritisert for sin eksklusive garderobe. Selv hevder hun at rollen som kronprinsesse legger an en del føringer om hvordan man skal kle og te seg.   Foto: FameFlynet Sweden
KJOLEKRITIKK: Mette-Marit blir kritisert for sin eksklusive garderobe. Selv hevder hun at rollen som kronprinsesse legger an en del føringer om hvordan man skal kle og te seg. Foto: FameFlynet SwedenVis mer

Bekkemellem støtter kritikken rundt Mette-Marit

Næringslivsleder er enig med Kapital-redaktør Vibeke Holth om kritikken av kronprinsessens million-garderobe.

SEOGHØR.NO: Denne helgen trykket Dagbladet Magasinet et 14-sider langt intervju med kronprinsesse Mette-Marit (39) gjort under et representasjonsoppdrag i Burma nylig.

I intervjuet snakker kronprinsessen om alt fra hennes tanker og erfaringer rundt det å være småbarnsmor, til hennes virke som kongelig norsk representant.

Kronprinsessen kommer også innom et tema som stadig er under debatt - nemlig kritikken rundt hennes luksuriøse garderobe.

- Det er en del føringer rollen gir, om hvordan man skal kle seg og te seg og oppføre seg og alt det. Som jeg prøver å forholde meg til. Men er det noe jeg tenker at jeg skal jobbe ekstra med, er det å bearbeide kritikken mot meg der, sier hun til magasinet.

Samme dag som intervjuet sto på trykk gikk Kapital-redaktør Vibeke Holth hardt ut mot kronprinsessen via Twitter: Debatten har herjet det siste døgnet på det sosiale nettstedet, og både positive og negative kommentarer har kommet i kjølevannet av Kapital-redaktørens Twitter-melding.

Næringslivsleder og tidligere Ap-politiker Karita Bekkemellem (48), som selv er kjent for sine elegante kjoler, støtter Holth:
Kommunikasjonssjef ved det kongelige slottet, Marianne Hagen, forteller til Seoghør.no at Mette-Marit ikke har noen ytteligere kommentar til Holth-kritikken.

- Kronprinsessen snakker om dette i Dagbladet-intervjuet.

Solfrid Flateby, kommunikasjonssjef i Reitangruppen, etterlyser i en Twitter-melding tall av Holth. 
Det er flere som stiller seg positive til kronprinsessens eksklusive garderobe:

«@KapitalVibeke Sånn er det å være prinsesse, noen gleder skal @CrownPrincessMM ha. Det hadde sikkert kostet norge mer å ha president».

«@KapitalVibeke Ser ikke noe galt i at kjolene kongehuset ikler seg i er av millioner. Felles for alle kongelige det. Ikke bare i Norge».

LES OGSÅ: Markerte ettårsdagen med skilsmisse-fest