Prins Harrys ekser:

Begge ekskjærestene til Harry dukket opp i bryllupet

Dette er prins Harrys ekser.

LYKKEN BRAST: Det er spekulert i hvorvidt enten Cressida Bonas (t.v) eller Chelsy Davy (t.h) kunne ha hatt rollen Meghan Markle har nå, men forholdene viste seg å ikke vare. Slik har det gått med dem. Foto: NTB Scanpix
LYKKEN BRAST: Det er spekulert i hvorvidt enten Cressida Bonas (t.v) eller Chelsy Davy (t.h) kunne ha hatt rollen Meghan Markle har nå, men forholdene viste seg å ikke vare. Slik har det gått med dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 13 i dag får vi se Meghan Markle (36) i brudekjole i Windsor Castle, når den amerikanske skuespilleren gifter seg med prins Harry (33). Det er ventet at flere millioner kommer til å følge med på seremonien.

For et par år siden var det ikke gitt at den tidligere ungkaren skulle gifte seg. Harry ble nemlig kjent som en partyprins i sine ungdomsår, og ble ofte fotografert på fester og i «upassende» situasjoner.

Han var også kjent som en skjørtejeger, men har bare hatt to offisielle kjærester opp gjennom. At han er blitt koblet til et titalls kjendiskvinner, har han derimot aldri snakket om eller bekreftet.

Selv om prinsen nå har slått seg til ro, virker det ikke som han ønsker å la fortida være … Vel, i fortida. Harry har derimot invitert et knippe ekser til bryllupet.

INVITERT: Chelsy Davy er klar for bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Foto: NTB Scanpix
INVITERT: Chelsy Davy er klar for bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at det i flere måneder har vært spekulert på om prinsen hadde invitert ekskjærestene sine, dukket begge eksene opp rundt klokka 11.30 i dag.

Like etter at Chelsy Davy ankom, dukket prins Harrys andre ekskjæreste opp. Cressida Bonas var sammen med prinsen i en periode på to år. Som nevnt tidligere, har det lenge vært spekulert på at 33-åringens tidligere flammer sto på gjestelista, noe som viste seg å stemme.

INVITERT: Like etter at Chelsy Davy ankom, dukket prins Harrys andre ekskjæreste opp, Cressida Bonas. Hun var sammen med prinsen i en periode på to år. Foto: NTB Scanpix
INVITERT: Like etter at Chelsy Davy ankom, dukket prins Harrys andre ekskjæreste opp, Cressida Bonas. Hun var sammen med prinsen i en periode på to år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik har det gått med dem siden bruddene.

- Festglade

Den unge prinsens første, offisielle romantiske relasjon var med zimbabweren Chelsy Davy (32). Hun ble født i Bulawayo i det afrikanske landet, og er datter av en sørafrikansk bonde og en tidligere modell.

Hun vokste opp på en av de største, privateide gårdene i Zimbabwe, som sørget for at familien hadde det svært fint økonomisk. De valgte derimot å selge seg ut etter hvert, da et forretningsforhold med den kontroversielle politikeren Webster Shamu ble kritisert i pressen.

SYNLIG: Davy flyttet til Storbritannia, og ble raskt en del av festkulturen der. I starten var derimot overgangen nokså vanskelig. Foto: NTB scanpix
SYNLIG: Davy flyttet til Storbritannia, og ble raskt en del av festkulturen der. I starten var derimot overgangen nokså vanskelig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Som ungdom ble hun sendt til England av sine foreldre, for å studere på Cheltenham Collage. Det skal ha vært litt av et kultursjokk, for hjemme hadde hun blant annet en kjælehyene.

- Jeg hadde aldri brukt sminke, og plutselig brukte alle sminke. Øynene mine var som små tallerkener, har hun tidligere uttalt til The Times - på tross av at hennes egen mor tidligere har vært missedronning.

Hun assimilerte seg derimot etter hvert til Storbritannia, og ble vant til britiske skikker. Derfor var det kanskje ikke så rart at hun og prins Harry kom så godt overens da de møtte hverandre for første gang, i Cape Town i 2004. Prinsen hadde den gang et friår, og brukte mye tid på å reise.

I årene de var sammen, ble de flere ganger observert sammen. Først og fremst fordi den unge zimbabweren var glad i utelivet, og ofte ble fotografert med den rødhårede prinsen på fest. De dro også på polokamper sammen, og hun bestemte seg for å ta en grad på universitetet i Leeds for å være nærmere drømmemannen.

HYGGELIG: I årene de Davy og prinsen var sammen, ble de ofte sett på sportslige arrangementer sammen. Her fotografert på en rugbykamp i 2008. Foto: NTB scanpix
HYGGELIG: I årene de Davy og prinsen var sammen, ble de ofte sett på sportslige arrangementer sammen. Her fotografert på en rugbykamp i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun sto også ved hans side da han undergikk militærtrening på Sandhurst, og var ei skulder å gråte på da han ble nektet å reise til Irak for å delta i krig. Hun ventet også tålmodig på ham da han kom hjem fra hemmelig oppdrag i Afghanistan.

- Det var grusomt

Den nå 32 år gamle kvinnen fikk også møte dronningen, i forbindelse med et bryllup. Hun klarte seg såpass bra at hun sto på gjestelista til prins William og hertuginne Kate da de giftet seg i 2011.

Det var også året de to valgte å gå hver til sitt. Forholdet ble av britisk presse omtalt som turbulent, og den siste perioden skal det ha vært mye av og på, ifølge Cosmopolitan. Det var presset som tok knekken på duoen.

- Det var så mye. Det var rart, skummelt og ukomfortabelt. Jeg synes det var vanskelig da det var dårlig. Jeg klarte ikke å håndtere det. Jeg var ung, og ville bare være en normal jente. Det var grusomt, har hun sagt til The Times om forholdet.

SJARMØR: Selv om pressen enkelt kan fotografere tribunen, flørtet prinsen synlig med Davy. Foto: AFP, NTB scanpix
SJARMØR: Selv om pressen enkelt kan fotografere tribunen, flørtet prinsen synlig med Davy. Foto: AFP, NTB scanpix Vis mer

Etter bruddet jobbet hun som advokat i noen år i firmaet Allen & Overy, men bestemte seg for å slutte. Ifølge The South African tok hun nemlig en helomvending, og ble smykkedesigner. Merket hennes har fått navnet Aya, og hun eier en egen juvelgruve i Zambia.

- Aya er ikke veldedighet, det er et luksusmerke med flotte steiner og solid gull av beste kvalitet. Men jeg kommer ikke til å overse samfunnene der ting blir hentet fra, har hun uttalt.

Hun har ellers stort sett holdt seg unna pressen de siste årene, men har uttalt at hun fortsatt er god venn med prins Harry. Hun veksler mellom å bo i Zambia, i Zimbabwe og i London.

Det er ikke kjent om hun har funnet kjærligheten på ny, selv om hun angivelig skal ha vært forlovet med Charles Goode.

Siktet høyt

Selv om prins Harry er blitt koblet til kvinner som Ellie Goulding, Mollie King og Caroline Flack, har han bare hatt ett annet offisielt forhold - utenom med Davy og Markle.

Det var prinsesse Eugenie som først introduserte Harry for skuespiller Cressida Bonas (29) i 2012. Prinsessen skal ha vært en svært god venn av skuespilleren, og det ble derfor naturlig at hun introduserte henne for fetteren sin.

FIFFEN: Cressida har flere ganger vært å se på rød løper, både før og etter forholdet med prins Harry. Her er hun fotografert i 2013. Foto: NTB scanpix
FIFFEN: Cressida har flere ganger vært å se på rød løper, både før og etter forholdet med prins Harry. Her er hun fotografert i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun ble født i Winchester, som ligger i Hampshire i England, som datter av Lady Mary-Gaye Curzon. De har kongelig blod, og slekter blant annet på jarlen Edward Curzon.

Ungdomsårene brukte hun på sport og på scenen. Hun studerte dans ved universitetet i Leeds, og gikk videre til andre studier ved Trinity Labans konservatorium for dans og musikk.

Interessen for skuespill var stor hos den unge briten, som debuterte på tv-skjermen i 2009 i serien «Trinity». Det skulle derimot ikke renne på med roller for henne, men hun klarte likevel å bli et hett navn med årene.

VISTE FRAM: På et arrangement på Wembely i London i 2014 valgte prins Harry å ta med seg sin britiske kjæreste Bonas. Foto: NTB scanpix
VISTE FRAM: På et arrangement på Wembely i London i 2014 valgte prins Harry å ta med seg sin britiske kjæreste Bonas. Foto: NTB scanpix Vis mer

På grunn av sin tydelige motesans og nærvær i kjendistunge miljø, ble hun raskt døpt til «it-jente» av britiske tabloider. Da hun ifølge Business Insider begynte å date prinsen i 2012, ble ikke akkurat fokuset noe mindre.

De to ble fotografert sammen utallige ganger, på alt fra sportsarrangementer til ute på byen. De var imidlertid svært private rundt forholdet, og uttalte seg egentlig aldri direkte om romansen.

Ville ikke bli satt i bås

Etter to år som kjærester, tok de i 2014 avgjørelsen om å gå fra hverandre. Hun har senere blitt spurt av The Times om forholdet, men sa den gang at hun ikke ønsket å prate om Harry. Og samme holdning har hun egentlig hatt siden den gang.

BRUDD: I 2014 valgte Bonas og prinsen å gå fra hverandre. Begge har vært ordknappe om avgjørelsen, og om forholdet generelt. Foto: NTB scanpix
BRUDD: I 2014 valgte Bonas og prinsen å gå fra hverandre. Begge har vært ordknappe om avgjørelsen, og om forholdet generelt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg må være skikkelig forsiktig med hva jeg sier fordi … Vel, du vet. Jeg tror jeg har sagt dette før, men folk liker å putte andre i bokser, spesielt i dette landet, og jeg tror ikke det er godt for noe, sa hun ifølge Independent.

Biografi-forfatter Katie Nicholl har derimot spekulert på om bruddet kunne ha noe med it-jentas karriere å gjøre.

- Harry og hun var lykkelige og forelska. Men jeg tror at Cressida hadde ambisjoner om å bli skuespiller, og at hun derfor hatet å bli definert som prins Harrys kjæreste, har hun uttalt overfor Newsweek.

MODELL: Bonas, her fotografert i forbindelse med en motevisning Dior hadde i 2015, har flere baller i lufta om dagen. Foto: AP Photo, NTB scanpix
MODELL: Bonas, her fotografert i forbindelse med en motevisning Dior hadde i 2015, har flere baller i lufta om dagen. Foto: AP Photo, NTB scanpix Vis mer

Etter bruddet har hun fulgt drømmen. Hun har blant annet vært å se i filmen «Tulip Fever» med Alicia Vikander, og hun har også spilt i «Gatsby» på scenen til Leicester Square Theater.

29-åringen kan dessuten også synge. Da søsteren hennes Isabella Calthorpe giftet seg med sønnen til Richard Branson, sang skuespilleren for de 140 bryllupsgjestene.

Den unge sosietetskvinnen har også rukket å bli en del av motefiffen. I 2015 var hun med i en kampanje for Mulberry, og på diverse motevisninger har hun sittet ved siden av celebre gjester som blant andre Vogue-redaktør Anna Wintour.

LES OGSÅ: - Han ville falt for meg om vi møttes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer