Beatrix og Mette-Marit til Holmenkollen

Kongelig skifest i Holmenkollen på søndag.

PÅ BESØK: Søndag kommer prinsesse Beatrix til Holmenkollen, der hun skal være sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Foto: All Over Press
PÅ BESØK: Søndag kommer prinsesse Beatrix til Holmenkollen, der hun skal være sammen med kronprinsesse Mette-Marit. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 SEOGHØR.NO: I fjor ble det kjent at dronning Beatrix av Nederland abdiserte og overlot tronen til eldstesønnen kong Willem-Alexander. Prinsesse Beatrix -som hun nå heter - har fortsatt å representere for kongehuset sammen med sin sønn og dronning Maxima.'

Søndag er det skifest i Holmenkollen, og nå melder Kongehuset på sine nettsider at også prinsesse Beatrix vil være på plass på kongetribunen for å se langrennsdamene i aksjon samt hopprennet i Holmenkollen.

TETTE BÅND: Prinsesse Beatrix er nære venner av det norske kongeparet. Her fra et statsbesøk i 2010.
 Foto: Stella Pictures
TETTE BÅND: Prinsesse Beatrix er nære venner av det norske kongeparet. Her fra et statsbesøk i 2010. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.«DD.MM. Kongen og Dronningen og H.K.H. Prinsesse Beatrix er til stede under world cup nordiske grener i Holmenkollen. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen og Prinsesse Astrid, fru Ferner, vil også være til stede», skriver kongehuset på sine nettsider.

Det har i alle år vært tette bånd mellom kongehusene i Norge og Nederland, en vennskap den yngre generasjonen også har fortsatt å pleie.

Det nye kongeparet i Nederland var også på plass under kronprins Haakons 40-årsdag i fjor sommer. Da fikk Maxima og Willem-Alexander se Haakon hoppe fallskjerm.

KongHarald deltok i den nederlandske prins Johan Frisos begravelse i fjor høst. Harald var prinsens fadder.

Under minnestunden noen måneder senere representerte både kronprins Haakon, prinsesse Märtha og Ari Behn. Kronprinsesse Mette-Marit var hjemme på grunn av nakkeprolapsen.

LES OGSÅ: Tilbake der pappa døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer