Dronning Elizabeth II er død:

Barna på plass

Torsdag kveld bekreftet Buckingham Palace at dronningen er død.

LANDET: BBC melder at et fly som fraktet sju medlemmer av kongefamilien har landet i Aberdeen. Flyplassen ligger en times kjøretur fra Balmarol Castle, skriver nyhetskanalen. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 19.30 norsk tid meldte Buckingham Palace at dronning Elizabeth er død, 96 år gammel.

Dronning Elizabeths fire barn, prinsesse Anne (72), prins Charles (73), prins Andrew (62) og prins Edward (58), befinner seg nå på godset Balmoral i Skottland sammen med dronningen.

Det melder BBC.

- ALLTID VÆRT DER: Kulturkommentator i NRK og forfatter av boka «Årene med Elizabeth», Inger Merete Hobbelstad, om dronning Elizabeth og hennes betydning for britene. Reporter/video: Maja Walberg Klev Vis mer

Torsdag ettermiddag gikk Buckingham Palace ut og fortalte at den 96 år gamle dronningen var alvorlig syk, og at hennes leger var «bekymret».

Siden da har den britiske kongefamilien ankommet det skotske godset. Torsdag kveld kom bekreftelsen man fryktet: dronningen er død.

Disse er til stede

I tillegg til Elizabeths barn er også dronningens barnebarn prins William (40) til stede på Balmoral. Han ankom rundt klokken 18 sammen med sine onkler prins Edward og Andrew.

De tre, samt Edwards kone Sophie (57), landet på flyplassen i Aberdeen torsdag ettermiddag. Derfra kjørte de en times tid i bilkortesje for å komme frem til dronningens feriested.

LANDET: BBC melder at et fly som fraktet sju medlemmer av kongefamilien har landet i Aberdeen. Flyplassen ligger en times kjøretur fra Balmarol Castle, skriver nyhetskanalen. Video: AP Vis mer

Tronarvingen, kong Charles og hans kone, dronning Camilla (75), samt og hans søster prinsesse Anne var allerede ved dronningens side da de ankom.

Prins Harry (37) ankom også slottet i Skottland torsdag ettermiddag.

Disse er ikke til stede

Verken hertuginne Kate (40) eller hertuginne Meghan (40) har reist med sine ektefeller til Balmoral. Begge befinner seg imidlertid i Storbritannia.

Hertuginne Kate har forklart at hun vil bli værende i parets hjem i Windsor av hensyn til barna, George (9), Charlotte (7) og Louis (4), som hadde sin første skoledag i dag.

Meghan på sin side har ikke kommet med noen forklaring på hvorfor hun ikke reiste sammen med prins Harry til Balmoral i dag, men britisk presse melder at hun holder mulighetene åpne for å reise til Skottland på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: - Det er galskap

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer