Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fulgte barna til skolen:

Barna fikk kronprins Frederik til å smile

Prinsesse Josephine og prins Vincent møtte pressen første skoledag.

FØRSTE SKOLEDAG: Tirsdag fulgte kronprins Frederik og Mary sine yngste barn til skolen for første gang. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE SKOLEDAG: Tirsdag fulgte kronprins Frederik og Mary sine yngste barn til skolen for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Tirsdag var det en stor dag for mange danske barn i forbindelse med første skoledag.

Og dagen var ikke mindre spennende for kronprins Frederik (49) og kronprinsesse Mary (45) , da de fulgte sine yngste barn, prinsesse Josephine (6) og prins Vincent (6) til skolen for første gang.

SPENTE: Prinsesse Josephine og Prins Vincent utenfor skolen de skal begynne på. Foto: NTB Scanpix
SPENTE: Prinsesse Josephine og Prins Vincent utenfor skolen de skal begynne på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For kronprinsparet var dette en ekstra spesiell dag, da dette er deres tredje og sannsynligvis siste gang de følger sine barn til første skoledag.

- Det føles bra. Det går den rette veien. Det er jo alltid spennende, og det er jo dette man ønsker for sine barn, forteller kronprinsen til danske Se og Hør.

STOLTE FORELDRE: Dette er den tredje og siste dagen kronprins Frederik og Mary følger deres barn til første skoledag. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: Dette er den tredje og siste dagen kronprins Frederik og Mary følger deres barn til første skoledag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men for Mary var det litt andre følelser i spinn.

- Men mor har det litt vanskelig, skyter hun inn.

Holdes fra hverandre

Ifølge danske Se og Hør skal tvillingene gå i hver sin klasse.

- Det er vår egen vurdering at det er best for dem. De ser hverandre i pausene, og de ser hverandre hjemme, forklarte paret.

Prins Vincent og prinsesse Josephine begynner på samme skole som sine storesøsken prins Christian (11) og prinsesse Isabella (10) på Tranegårdskolen i Hellerup utenfor København.

Enig i skolevalg

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er helt enig i kronprinsparets valg om å sette tvillingene i hver sin klasse.

- Som gammel lærer synes jeg det er en klok avgjørelse. Både pedagogisk og rent sosialt. Slik behandles de som to ulike individer som i skolesammenheng og får en litt forskjellig hverdag og vennekrets, sier han til Seoghør.no.

Kongehuseksperten tror også at valget kommer av kronprinsens egen erfaring som barn.

- Jeg tror faktisk Frederik også er litt «klok av skade», for å si det slik.

- For til tross for at det er forskjell i alder mellom de to, ble han og lillebror Joachim nærmest behandlet som tvillinger. De fikk privatundervisning sammen på Amalienborg - før de også begynte på Krebs privatskole samtidig.

Kjell Arne Totland tror nemlig Frederiks egne erfaringer fra den gang kanskje gjør at han nå ønsker det annerledes for sine egne barn.

Begynte på skolen en uke før

De danske tvillingene er imidlertid ikke alene om å starte på skolen dette året. Fredag forrige uke var det nemlig prins Joachim (48) og prinsesse Marie (41) som fikk kjenne på spenningen, da de fulgte sin datter, prinsesse Athena (5), på skolen for første gang.

Hun begynte på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup, samme skole som sin bror prins Henrik.

Saken fortsetter under bildet:

STOLT FAR: Forrige uke var det prinsesse Athenas første skoledag. Her sammen med pappa Joachim av Danmark. Foto: H.K.H. Prinsesse Marie. © Kongehuset
STOLT FAR: Forrige uke var det prinsesse Athenas første skoledag. Her sammen med pappa Joachim av Danmark. Foto: H.K.H. Prinsesse Marie. © Kongehuset Vis mer

Reagerer på farens uttalelser

Den siste tiden har det danske kongehuset skapt store overskrifter i internasjonale medier etter at prins Henrik (83) uttalte han ikke ønsker å begraves ved siden av sin kone, dronning Margrethe (77), med mindre hun gjør han til konge eller kongegemal.

Uttalelsene har skapt reaksjoner hos mange, og det danske kongehuset holdt seg mer eller mindre tyst, helt til kronprins Frederik valgte å uttale seg.

- Jeg kan kun si at jeg er virkelig lei meg over min fars beslutning på mange områder, forklarte kronprinsen, ifølge danske BT.

Henrik har i ettertid sagt at det er opp til hans kone, om de to skal gravlegges sammen eller ikke.

- Det er min kone og ikke meg som kan gjøre noe med den beslutningen, sa prinsen til danske Se og Hør tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: Prins Henrik innlagt på sykehus