Princesse Beatrice sin nye kjæreste:

Barn fra tidligere forhold og tragisk dødsfall

Viste seg offentlig med Edoardo Mapelli Mozzi for første gang.

VISTE SEG SAMMEN: Prinsesse Beatrice og hennes nye flamme Edoardo overrasket ved å dukke opp sammen på en galla i London tirsdag kveld. Foto: NTB scanpix
VISTE SEG SAMMEN: Prinsesse Beatrice og hennes nye flamme Edoardo overrasket ved å dukke opp sammen på en galla i London tirsdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I november begynte ryktene å svirre om at britiske prinsesse Beatrice (30) hadde funnet tonen med den styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (34).

På samme tidspunkt ble det hevdet at duoen så for seg at bryllupsklokkene kunne komme til å ringe i løpet av kort tid. Det angivelige paret har forholdt seg tause om romansen de siste månedene, men tirsdag 12. mars viste seg å bli en merkedag for duoen:

På en galla holdt i Londons National Portrait Gallery, valgte Beatrice og Edoardo å vise seg offentlig sammen for første gang.

PYNTET TIL FEST: Prinsesse Beatrice bar en sort håndveske i hånden nærmest Edoardo - kanskje de hadde ankommet gallaen hånd i hånd ellers? Foto: NTB scanpix
PYNTET TIL FEST: Prinsesse Beatrice bar en sort håndveske i hånden nærmest Edoardo - kanskje de hadde ankommet gallaen hånd i hånd ellers? Foto: NTB scanpix Vis mer
KOM ALENE: Hertuginne Kate kastet glans over gallaen i en lekker, blomstrete kjole - uten prins William i nærheten. Foto: NTB scanpix
KOM ALENE: Hertuginne Kate kastet glans over gallaen i en lekker, blomstrete kjole - uten prins William i nærheten. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Venn av familien

Hertuginne Kate (37) var også til stede på gallaen, men det var altså ikke prins Williams (36) flotte kone som stjal overskriftene denne gangen.

Prinsesse Beatrice ankom arrangementet i en mørkerød fløyelskjole med belte i livet, mens Edoardo Mapelli Mozzi - som har sønnen Wolfie (2) fra et tidligere forhold - fulgte henne tett iført en klassisk smoking.

De to ble riktignok ikke fotografert hånd i hånd på vei inn til gallaen, men begge virket å være i godt humør foran festkvelden.

KLARE FOR FEST: Beatrice og Edoardo ankom gallaen sammen. Foto: NTB scanpix
KLARE FOR FEST: Beatrice og Edoardo ankom gallaen sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er tidligere blitt hevdet at de to møttes temmelig nylig, men ifølge People skal de faktisk ha kjent hverandre i en årrekke. De skal også ha sluppet unna å bli formelt introdusert for hverandres foreldre.

- Edoardo er en venn av familien til Beatrice, uttalte en kilde til People nylig.

Selv om 34-åringen altså kjenner sin kongelige kjærestes familie fra før, er ikke relasjonen kun preget av gode minner og varme øyeblikk.

Døde på musikkfestival

Edoardo Mapelli Mozzi er nemlig stesønnen til forretningsmannen og politikeren Christopher Shale, som hadde et nært forhold til tidligere statsminister David Cameron (52).

Shale var dessuten en gammel venn av foreldrene til Beatrice, prins Andrew (59) og Sarah Ferguson (59), ifølge People og Town & Country.

GAMLE FAMILIEVENNER: Prins Andrew og Sarah Ferguson avbildet med døtrene, prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice (foran t.h.), på skiferie i Sveits i 1999. Foto: Reuters/ NTB scanpix
GAMLE FAMILIEVENNER: Prins Andrew og Sarah Ferguson avbildet med døtrene, prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice (foran t.h.), på skiferie i Sveits i 1999. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Sommeren 2011 rammet imidlertid tragedien. Edoardos stefar befant seg på musikkfestivalen Glastonbury i England, der store artister som Coldplay, U2 og Beyoncé stod på scenen. Lørdag 25. juni, knappe to måneder før 57-årsdagen sin og på festivalens andre dag, døde Christopher Shale.

Ifølge The Guardian ble Shales livløse kropp funnet innelåst på et av festivalens toaletter søndag morgen. Det brå og uventede dødsfallet ble slått stort opp i media, særlig på grunn av forretningsmannens politiske forbindelser.

FUNNET DØD HER: Christopher Shale ble funnet livløs inne på et toalett på Glastonburyfestivalens VIP-område søndag 26. juni 2011. Foto: AP/ NTB scanpix
FUNNET DØD HER: Christopher Shale ble funnet livløs inne på et toalett på Glastonburyfestivalens VIP-område søndag 26. juni 2011. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Brutale spekulasjoner

Obduksjonen viste at Shale verken hadde alkohol eller ander rusmidler i kroppen da han døde, og at dødsfallet ble forårsaket av hjertesykdom. Enken hans og moren til Edoardo, Nikki Shale, avviste den gang spekulasjoner om at ektemannen hadde begått selvmord.

- Det var alltid åpenbart for oss, og det ble bekreftet etter kort tid, at min ektemann, min elskede ektemann, døde av naturlige årsaker. Det har vært en kilde til mye fortvilelse for barna våre, Chris sin familie og vennene våre, at media har omtalt så mange uriktige spekulasjoner om omstendighetene ved hans død, uttalte hun, ifølge The Guardian.

Spekulasjonene om selvmord hang sammen med at Shale, kort tid før sin død, hadde fått vite at kritiske uttalelser han hadde kommet med om Det konservative partiet var i ferd med å bli lekket i media.

Som nevnt var han en nær venn og alliert av David Cameron, som var statsminister og leder for nettopp Det konservative partiet. Ifølge The Guardian forsvant Shale kort tid etter at han ble kjent med at uttalelsene hans skulle trykkes i en av søndagens tabloidaviser.

Da Christopher Shale ble gravlagt, var både prinsesse Beatrice og foreldrene hennes til stede og tok et siste farvel.

I dag er stesønnen hans, som nevnt, en vellykket eiendomsutvikler - som deler innblikk i både sitt private og profesjonelle luksusliv på Instagram. Der gratulerte han også moren, Nikki Shale, da hun giftet seg på ny i 2016 - med skulptøren David Williams-Ellis. Blant Edoardos over 11 000 følgere finnes for øvrig «svigermor» Sarah Ferguson.

LES OGSÅ: Avviser divaryktene om Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer