Båren kommer lørdag

Prinsessens båre blir møtt av Kongen og prinsesse Astrid.

SISTE REISE: Prinsesse Ragnhilds kiste kommer til Norge lørdag, og bisettes i Slottskapellet fredag 28. september. Foto: Anders Johan Stavseng
SISTE REISE: Prinsesse Ragnhilds kiste kommer til Norge lørdag, og bisettes i Slottskapellet fredag 28. september. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kongehuset melder nå at prinsesse Ragnhilds båre ankommer Gardermoen lørdag 22. september, og at hennes søsken Astrid fru ferner og kong Harald vil være på Gardermoen.

Bisettelsen vil foregå fredag 28 september i slottskapellet, og prinsessen vil senere bli stedt til hvile i Asker.

Tirsdag var statsminister Jens Stoltenberg en av mange som hadde møtt opp for å skrive i kondolanseprotokollen, som ble lagt ut på Slotte.

Det blir avholdt egen minnestund i den engelske kirken i Rio tirsdag 29. september, og det er Generalkonsulatet og Sjømannskirken som inviterer til samlingen. Her er det ventet at en rekke mennesker som har omgått prinsessen vil være til stede.

Selve bisettelsen vil foregå i Slottskapellet, og det er ventet rundt 120 gjester.

Biskop Ole Christian Kvarme og domprost Olav Dag Hauge vil forrette, melder Slottet på sine hjemmesider.
 
Pressen uønsket
Etter bisettelsen vil kongeparet holde en mottagelse på Slottet for gjestene, som kommer fra inn- og utland. Det er foreløpig ikke meldt om gjester fra andre kongehus vil være til stede.
 
Prinsesse Ragnhild stedes til hvile ved Asker kirke i nærvær kun av den nære familie. Familien ønsker jordfestelsen uten presse til stede, skriver Slottet på sin hjemmeside.

Kongefamiliens program går som planlagt, men programmet på selve bisettelsesdagen flyttes imidlertid.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Hvorfor drikker Kate bare vann?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer