Prinsesse Ingrid Alexandra:

- Bare gode opplevelser

Deler nye bilder av prinsessen.

I FORSVARET: Prinsessen har i det siste blitt bedre kjent med det norske Forsvaret. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff
I FORSVARET: Prinsessen har i det siste blitt bedre kjent med det norske Forsvaret. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen / Det kongelige hoff Vis mer
Publisert

I januar fylte prinsessen Ingrid Alexandra 18 år og trådte med det inn i de voksnes rekker. På grunn av pandemien ble den storslåtte feiringen utsatt fem måneder, men i juni var det duket for å markere den unge prinsessen.

Med en markering som tilsa at dette var noe mer enn en «vanlig» bursdag ble hun feiret over flere dager, blant annet med en festmiddag på Deichman Bjørvika og en gallamiddag på Slottet.

Under sistnevnte fest ankom gjestene prinsessebursdagen med gaver, og én av de gavene var en opplevelse 18-åringen endelig fikk benyttet seg av.

DRØMMEDAGER: Dette var 18-årsgaven fra Forsvaret til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DRØMMEDAGER: Dette var 18-årsgaven fra Forsvaret til prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Fra Forsvaret fikk hun nemlig tre drømmedager i forsvaret: en dag i Hæren, en dag i Sjøforsvaret og en dag i Luftforsvaret - og det er nettopp disse dagene prinsessen nå har hatt.

Kongehuset har i den anledning delt en rekke nye bilder av 18-åringen som fikk bli bedre kjent med de tre delene av Forsvaret.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prinsessen virker og trives i Forsvaret - som hun etter skolen kanskje skal returnere til.

- Bildene viser en fornøyd og handlekraftig prinsesse, som ser ut til å finne seg godt til rette i Forsvaret. Som dronning blir hun øverstkommanderende der, og det blir spennende å se om hun skal inn i Forsvaret etter skolen slik som far og bestefar gjorde.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

- Hun har i hvert fall bare gode opplevelser derfra til nå, og uttalte at alt er gøy da hun besøkte Hæren i dag, legger Vagle til.

«Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Hærens Brigade Nord på Setermoen i Indre Troms. Tirsdag 20. oktober besøkte prinsessen også Sjøforsvaret med utgangspunkt i Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase i Nord-Norge», framkommer det i et innlegg publisert på kongehusets egen nettside tirsdag.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer