SOLDAT: Prins Harry kom tilbake til England i januar etter å ha tjenestegjort i Afghanistan i fire måneder som helikopterpilot.  Foto: FAME FLYNET
SOLDAT: Prins Harry kom tilbake til England i januar etter å ha tjenestegjort i Afghanistan i fire måneder som helikopterpilot. Foto: FAME FLYNETVis mer

- Bare flaks at Harry overlevde

Det var mange planer om å drepe og fange prins Harry i Afghanistan, hevder Taliban-leder.

SEOGHØR.NO: Fra det sekundet prins Harry (29) satte sine ben i Afghanistan ble han mål nummer en for de fanatiske krigerene i Taliban, skriver Daily Mirror.

Avisen har gjort et hemmelig intervju med Taliban-lederen Qari Nasrullah, og han avslører at landets hellige krigere, Mujahideen, gjorde flere desperate forsøk på kidnappe prins Harry.

- De tok slett ikke lett på at prinsen deres kom her og bombet Mujahideen med Apache helikopteret sitt.

- For dem var han bare en vanlig soldat som kjempet for Amerika. Det er slik vi ser på ham. Det var mange planer om drepe eller fange ham. Han hadde flaks som unnslapp, forteller Nasrullah i intervjuet.

Den britiske prinsen tjenestegjorde i Afghanistan i 2008 og 2012.

I 2008 var han i den farlige Helmand-provinsen, men oppdraget ble avbrutt før tjenestetiden var fullført etter at flere medier avslørte tilstedeværelsen hans - som var topphemmelig. På grunn av frykt for sikkerheten hans ble han derfor hentet hjem.

Harry ble ferdigutdannet pilot i februar i fjor, og kåret til beste annenpilot og skytter i sitt kull på rundt 20 personer. Han er dessuten den første kongelige som har tjenestegjort i en krigssone siden hans onkel Andrew (53) var helikopterpilot under Falklandskrigen.

LES OGSÅ: Prins Harry hedret Boston-ofrene