ENGLEBOK: Før prinsessens ankomst var flere livvakter på plass i bokhandelen for å passe på sikkerheten rundt Kongens eneste datter. Rundt femten mennesker var på plass i signeringskøen. Dette er langt færre mennesker enn ved prinsessens tidligere  Foto: Anders Myhren/ Seher.no
ENGLEBOK: Før prinsessens ankomst var flere livvakter på plass i bokhandelen for å passe på sikkerheten rundt Kongens eneste datter. Rundt femten mennesker var på plass i signeringskøen. Dette er langt færre mennesker enn ved prinsessens tidligere Foto: Anders Myhren/ Seher.no Vis mer

Bare 15 sto i kø for Märtha

Flere livvakter skulle passe på Prinsessen. De fikk ikke spesielt mye å gjøre...

Publisert
Se video fra signeringen nederst i saken

SEHER.NO: Prinsesse Märtha Louise (38) og hennes "Engleskole-makker" Elisabeth Samnøy (41) signerte torsdag ettermiddag sin nye bok "Møt din skytsengel" på Tanum bokhandel i Oslo sentrum.

Før prinsessens ankomst var flere livvakter på plass i lokalet for å passe på sikkerheten rundt Kongens eneste datter. Et titalls skuelystne hadde stilt seg opp i butikklokalet med mobilkameraene klare, og rundt femten mennesker var på plass i signeringskøen for å sikre seg et signert eksemplar av engle-boken. Dette er langt færre mennesker enn ved prinsessens tidligere signeringer.

Da Märtha Louise signerte barneboken "Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet" i samme bokhandel i 2004 var det kø fra utsiden av butikklokalet med flere hundre oppmøtte.

Men selv om prinsessens eventyrbøker ser ut til å appelere til flere autografjegere, går salget av boken "Møt din skytsengel" så det suser.

Førsteopplaget på 11 000 bøker ble revet vekk kort tid etter de ble lagt ut for salg i oktober, og boken er nå trykket opp i et tredje opplag. Ifølge Dagbladet kan dette gi millioninntekter for forfatterne prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy.

Til tross for et nokså labert oppmøte på Tanum torsdag, var det nok av fans som ville sikre seg et signert eksemplar av engleboken på lørdag. Da var forfatter-duoen på plass blant flere likesinnede på Alternativmessen på Lillestrøm. Etter å ha holdt foredrag om skytsengler signerte de bøker til flere hundre mennesker. 

I forkant av Prinsesse Märtha og Elisabeth Samnøys bidrag på Alternativmessen møtte de krass kritikk fra flere hold.

Teologiprofessor Notto R. Thelle etterlyste overfor VG et opprør mot Prinsessen i alternativmiljøet.

- Hvorfor protesterer ikke andre i disse miljøene? Det fins jo skygger og avgrunner. En gammeldags engel er en som kommer ubedt og kanskje uønsket. De gamle englene utfordrer en og får en til å oppsøke personer man kanskje ikke vil oppsøke, forklarer teologiprofessor Notto R. Thelle.

Redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar, rettet også sterk kritikk mot Märtha og kalte henne for en kvakksalver.

- Kvakksalveren utgir seg for å ha kunnskaper og kvalifikasjoner til å drive en form for medisinsk virksomhet uten å ha det. Slik prinsesse Märtha Louise gjør. Prinsesse Märtha Louise er en kvakksalver, skrev redaktøren i sin leder.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901

LES OGSÅ: Vil ha opprør mot Märtha

Se video fra boksigneringen her:[obj:media:8173]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer