Prinsesse Charlotte:

Bar spesiell gave

Den lille prinsessen fikk mye oppmerksomhet under dronning Elizabeths begravelse.

DELTOK: Prins George og prinsesse Charlotte var også med på mandagens begravelse. Foto: Hannah McKay/Pool/REUTERS/NTB
DELTOK: Prins George og prinsesse Charlotte var også med på mandagens begravelse. Foto: Hannah McKay/Pool/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den britiske kongefamilien og andre oppmøtte skulle ta farvel med dronning Elizabeth mandag, var det flere mennesker og hendelser som skilte seg ut i mengden.

Dronningens oldebarn prins George (9) og prinsesse Charlotte (7) dukket blant annet opp i sørgekortesjen bak kisten hennes. Aldri før har barn deltatt i en slik kongelig sørgekortesje.

- LENTE SEG: Kroppsspråkekspert Grete Holtan om hvordan kong Harald framsto i dronning Elizabeths begravelse. Programleder: Maja Walberg Klev Vis mer

Det er imidlertid ikke bare deltakelsen i kortesjen som vekker oppsikt. De unge kongelige har også fått oppmerksomhet av andre grunner.

Gave fra bestemor

Det var spesielt prinsesse Charlotte som stjal oppmerksomheten under begravelsen. Den syv år gamle prinsessen får stadig blikk rettet mot seg i offentlige tilsetninger, og begravelsen til dronningen var altså ikke et unntak.

Prinsesse Charlotte er datter av prins William (40) og hertuginne Kate (40).

Mandag holdt hun sammen med storebror George, mamma Kate og hertuginne Meghan (41), i tillegg til dronning Camilla (75). Prinsessen var kledd i en sort kåpe og hatt, slik som sin mor og tante.

SPESIELL DETALJ: Kledd som mamma Kate og tante Meghan, viser prinsesse Charlotte seg med en helt spesiell detalj. Foto: Phil Noble/Pool Photo/NTB
SPESIELL DETALJ: Kledd som mamma Kate og tante Meghan, viser prinsesse Charlotte seg med en helt spesiell detalj. Foto: Phil Noble/Pool Photo/NTB Vis mer

Midt blant helsvarte sømmer, kunne man også se en hesteskoformet diamant-brosje henge på kåpen hennes. Kongelige blir ofte sett med slike detaljer - og dette skal være prinsessens første «betydelige smykke», skriver People.

Ifølge magasinet skal brosjen være ekstra betydningsfull på denne dagen, da prinsesse Charlotte skal ha mottatt den som en gave fra dronningen selv.

- Prinsesse Charlotte bar en liten brosje formet som en hestesko, som skal ha vært en gave fra dronning Elizabeth. En symbolsk og rørende hyllest til oldemoren, som stod Charlotte og de andre oldebarna svært nært, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

På spørsmål om det var et gjennomtenkt smykkevalg, svarer hun følgende: - Dronningen hadde som kjent en stor lidenskap for hester, så det er neppe tilfeldig at diamantbrosjen er formet som nettopp en hestesko.

FØRSTE TALE: Klokken 19.00 fredag 9. september talte Kong Charles for første gang som konge. Det skjedde bare ett døgn etter at nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Video: Reuters Vis mer

Stedt til hvil

Dronning Elizabeths begravelse fant sted i historiske Westminster Abbey mandag, med statsoverhoder fra hele verden til stede for å ta farvel. Etter selve seremonien ble dronningen båret ut og inn i en bil, som fraktet henne en siste tur gjennom London til Windsor.

Der er hennes endelige hvilested, hvor hun skal ligge sammen med sin ektemann gjennom 73 år, prins Philip - som for halvannet år siden.

Kisten dronningen ligger i, er svært spesiell. Ifølge USA Today er kisten over 30 år, og har vært klar for dronningens bortgang i flere tiår. Den skal være laget av engelsk eik, en sjelden tresort i Storbritannia.

SANG: Kong Harald sang med under «God Save the King» i begravelsen til dronning Elizabeth i Westminster Abbey. Vis mer

Det tok åtte menn å bære dronningens kiste inn og ut fra Westminster Abbey. Grunnen er at kisten er svært tung, fordi den er belagt med bly. Total vekt skal ha vært omlag 250 kilo.

LES OGSÅ: Kong Charles kritiseres: - Ufølsomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer