Babyen dytter prins Harry ned på fjerdeplass

Blir nødt til å forandre loven dersom prins William og hertuginne Kate får en jente.

LANGE TRADISJONER:  Foto: All Over Press
LANGE TRADISJONER: Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Mandag ettermiddag kom nyheten som satte jubelen i kok blant det engelske folk: hertuginne Kate og prins William - begge 30 - venter barn!

Tre år etter at hun fikk sitt første oldebarn, da dronningens eldste barnebarn Peter Phillips (35) fikk en jente i 2010, blir altså dronning Elizabeth (86) oldemor igjen.

I år feiret 86-åringen 60 år som regent for Det forente kongeriket Storbritannia og Nord-Irland, og ble dronning den sjette dagen i februar i 1952, etter at hennes far, kong George VI, døde av lungekreft.

Kong Georg døde bare 56 år gammel, og etterlot seg døtrene Elizabeth og Margaret. Naturlig nok ble derfor tronen overtatt av unge Elizabeth.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

Ifølge kongehusekspert, og tidligere hoffreporter i Se og Hør, Kjell Arne Totland har det aldri stått at det er et krav om at tronarvingen må være en mann, men at menn går foran kvinner.

Dette skal det nå bli en forandring på.

- En grunnlovsendring er på gang også i Storbritannina, og William og Kates førstefødte vil gå inn som nummer tre i arverekken etter farfar Charles og pappa William - uansett kjønn. Babyen vil dermed skyve sin onkel, prins Harry, ned på fjerdeplass.

- Ble det furore blant engelskmennene da det ble kjent at Elizabeth skulle ta over tronen etter sin far?

- Nei, ikke i det hele tatt! Elizabeth og Margaret var hele Storbritannias yndlinger lenge før deres far ble konge - og britene gledet seg over at deres favorittprinsesse ble tronfølger. Vi må huske at britene har en lang og stolt tradisjon med kvinner som regjerende monark - med tidligere dronninger som Elizabeth den første og Victoria, forteller kunnskapsrike Totland videre til Seoghør.no.

Da vår egen Ingrid Alexandra (8) ble født som første barn av kronprins Haakon (39) og kronprinsesse Mette-Marit (39), ble hun naturlig nok nummer to i arverekken etter at tronfølgerloven ble endret i 1990.

For tiden ligger den vordende moren innlagt på King Edward VII-sykehuset i London, etter at hun ble rammet av denalvorlige sykdommen hyperemesis gravidarum - en sjelden svangerskapssykdom som bare rammer 0,5 til 2 prosent av gravide.

Se video av hertuginne Kate dager før graviditeten ble avslørt øverst i saken!

VINN FLOTTE PREMIER - SE VÅR JULEKALENDER HER


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Prins William henrykt over sin første babygave!  


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer