HISSER OPP HUNDENE: - Jamen, det er jo instinkt, sier prins Henrik om hundenes alternative jakttrening. Foto: René Kornbek Meyer/ TV 2/Bornh
HISSER OPP HUNDENE: - Jamen, det er jo instinkt, sier prins Henrik om hundenes alternative jakttrening. Foto: René Kornbek Meyer/ TV 2/BornhVis mer

Ba hundene angripe død bukk

Danskenes prins Henrik har sin egen form for jakttrening.

SEHER.NO: Jaktlykken var ikke mye å skryte av for prins Henrik (73) da han i helgen dro ut med sitt jetset-jaktlag for å skyte bukkejakten i gang på Borholm.

Men den danske prinsgemalens celebre venner har ingen problemer med å stille sitt bytte til disposisjon for dronning Margrethes ektemann, når han vil gi sine firbente kamerater litt ekstra jakttrening.

- Attack! Attack! roper prinsen ifølge EkstraBladet.dk, mens han sender kongefamiliens jakthunder til angrep på en allerede død bukk.

Men selv om hundene adlyder og kaster seg over det døde dyrets ben og buk, er prinsen åpenbart ikke fornøyd med hundenes reaksjon. For å hisse dem opp ytterligere tar han tak i den døde bukkens gevir og rister byttets hode.

Bildene av prins Henriks noe spesielle hundeoppdragelse går nå sin seiersgang på danske TV-skjermer og nettsider. Men at det var flere pressefolk og TV-kameraer til stede under seansen, ser ikke ut til å plage prinsen.

- Jamen, det er jo instinkt. De skal lære jakt, forklarer han og smiler mens han ser på de bjeffende hundene.

Det er ikke første gang Henriks hunder går til angrep. I februar låste en av hundene ifølge EkstraBldet.dk tennene sine rundt gardist Nikolaj Foghs ben i bakhaven på Amalienborg. Prinsen var da - ifølge soldaten - passiv tilskuer til det hele.

LES OGSÅ: Prins Joachim henges ut etter homsefest