Juan Carlos:

- Ba eks-elskerinnen returnere milliardgave

Ekskongen har vært i trøbbel i årevis.

MILLIARDGAVE: Den tidligere spanskekongen skal ha krevd å få tilbake penger fra elskerinnen. Foto: Schroewig/ Maelsa / DPA / NTB
MILLIARDGAVE: Den tidligere spanskekongen skal ha krevd å få tilbake penger fra elskerinnen. Foto: Schroewig/ Maelsa / DPA / NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere spanskekongen Juan Carlos (84) er ikke akkurat kjent for å leve et problemfritt liv. Privatlivet hans har vært hyppig omtalt i verdenspressen gjennom årene, og det ble ikke akkurat roligere da det ble kjent at han hadde flyttet fra Spania.

Etter sigende lever han i dag i eksil et sted i De forente arabiske emirater.

Noe av det som har vært mest omtalt om ekskongen, er affæren med dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein (58). Hun var 84-åringens hemmelige elskerinne fra 2004 til 2009, et forhold hun snakket ut om i et stort intervju med BBC i 2020.

De har imidlertid ikke vært på talefot siden 2012, og nå hevder The Times at spanskekongen forsøkte å overtale den tidligere elskerinnen om å gi tilbake en gave i milliardklassen.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Returnerte milliongave

Etter at Juan Carlos abdiserte som konge i 2014, har han vært innblandet i en svært omstridt korrupsjonssak. I 2020 ble det kjent at Juan Carlos i 2012 skal ha overført over nærmere én milliard norske kroner, i dagens kurs, til hennes konto.

Pengene skal ha stammet fra en overføring fra Saudi-Arabias kong Abdullah.

I tiden etter skal han imidlertid ha bedt om å få pengene tilbake, etter at han havnet i trøbbel med lovens lange arm som følge av økonomiaffæren.

VIL IKKE SVARE: Kronprins Fredrik av Danmark vil ikke svare på spørsmål om samarbeidet med skoprodusenten Ecco. Video: B.T Vis mer

Det skal ha skjedd etter en lunsj på Sommerlier's Table, et privat rom i kjelleren på Connaught Hotel i London. Det melder El Confidencial, gjengitt av The Times.

Der skal han ha bedt 58-åringen om å enten begynne og betale for noen av hans bokostnader, eller returnere pengegaven til ham.

Overdådig elefantjakttur

Ifølge The Times skal Sayn-Wittgenstein ha sagt seg villig til å betale tilbake pengene, men bare hvis han erklærte betalingen som en gave hos det spanske skattekontoret - da hun fryktet at hun ville bli anklaget for hvitvasking av penger.

Milliardbetalingen har vært hovedårsaken til spekulasjoner rundt Juan Carlos de senere årene, og er grunnen til at han flyktet til Abu Dhabi.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Han har ikke vært i stand til å gi en overbevisende begrunnelse for hvorfor den saudiske regjeringen ville betale ham en så stor sum penger.

Pengene ble opprinnelig betalt inn på en privat konto kongen hadde i Genève. I 2012, da det dukket opp avsløringer i media om at han hadde tatt Sayn-Wittgenstein med på en overdådig elefantjakttur til Botswana - midt i en spansk finanskrise - overførte han det som var igjen av midlene til Sayn-Wittgensteins konto i Bahamas.

Påtalemyndighetene i Spania og Sveits har lagt ned den kriminelle etterforskningen for korrupsjon og skatteunndragelse.

PRINSESSE DIANA: Filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

- Åtte års misbruk

Han står imidlertid fremdeles overfor et sivilt søksmål i en domstol i London anlagt av Sayn-Wittgenstein, som anklager ham for trakassering.

Det var i fjor at hun saksøkte den tidligere spanskekongen for flere millioner euro, blant annet fordi hun mener den tidligere elskeren begynte å trakassere henne etter at hun avviste et tilbud om ekteskap.

I tillegg krevde hun politibeskyttelse og besøksforbud.

- Etter åtte års misbruk, som også har vært rettet mot mine barn, og da det ikke har vært noen avslutning i sikte, føler jeg meg nødt til å gå til søksmål, sa Corinna zu Sayn-Wittgenstein til Mail on Sunday i fjor.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Blant annet mener 38-åringen at hennes tidligere elsker han overvåket henne. Den ulovlige overvåkingen mener hun skal ha blitt utført av private agenter og spansk etterretningstjeneste på vegne av eks-kongen.

Hun hevder også at hun er utsatt for en svertekampanje på Internett, som hun mener har hatt som mål å overbevise barna hennes om at hun er korrupt.

LES OGSÅ: Ikke skjedd på over ett år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer