Hertuginne Meghan:

Avviser sjokkpåstander om Meghan

Ferske utsagn om Meghans tid i det britiske kongehuset kommer frem i ny BBC-dokumentar.

MEGHAN MARKLE: Den amerikanske skuespilleren Meghan Markle skal ha sørget for at flere ansatte ved det britiske slottet valgte å si opp jobbene sine - dette avviser hertugparets advokat Jenny Afia at skal være tilfelle. Foto: Splash News / NTB
MEGHAN MARKLE: Den amerikanske skuespilleren Meghan Markle skal ha sørget for at flere ansatte ved det britiske slottet valgte å si opp jobbene sine - dette avviser hertugparets advokat Jenny Afia at skal være tilfelle. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Ryktene om at hertuginne Meghan (40) og prins Harry (38) skal ha mobbet og kritisert ansatte ved hoffet, mens de ennå var en del av det britiske kongehuset, har versert siden nyåret 2020.

Det er kommet frem at ansatte skal ha følt seg hakket på verbalt av både Meghan og prins Harry.

BRYLLUPET: Prins Harry og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle giftet seg 19. mai 2018 på Windsor Castle. Foto: Gareth Fuller / AFP / NTB
BRYLLUPET: Prins Harry og den amerikanske skuespilleren Meghan Markle giftet seg 19. mai 2018 på Windsor Castle. Foto: Gareth Fuller / AFP / NTB Vis mer

Etter at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle entret kongehuset som prinsens kjæreste i 2016, skal hun ha oppført seg svært krevende mot de ansatte ved slottet - og mange av dem skal til slutt ha sett seg nødt for å si opp jobbene sine.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle er med på «Big Brother VIP - Australia». Der sa han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

I et ferskt intervju med den britiske kanalen BBC, i den to episoder lange dokumentarserien «The Princes and the Press», avviser Meghans advokat Jenny Afia at dette er tilfelle. Hun har tidligere representert Hollywood-stjerner som Brad Pitt (57), Elton John (74) og Adele (33).

- Det er mange, mange unøyaktigheter i den historien. Den generelle beskyldningen var at hertugparet av Sussex var skyldig i mobbing. Absolutt ikke, sier advokat Afia til programleder Amol Rajan.

Mobbing er misbruk av makt

Advokat Afia fortsetter intervjuet, som ble sendt for første gang i slutten av november 2021, med å definere hva mobbing er.

- Det første man skal være tydelig på er å være klar på hva mobbing egentlig er. Ved mobbing menes misbruk av makt, og gjentatte ganger ha bevisst forsøkt å skade noen fysisk eller emosjonelt.

PÅ SLOTTET: Det er ikke til å stikke under stol at forholdet mellom prins Harrys kone Meghan og de øvrige familiemedlemmene i det britiske kongehuset har vært krevende. Her med dronning Elizabeth og hertuginne Camilla (bak) i 2018. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB
PÅ SLOTTET: Det er ikke til å stikke under stol at forholdet mellom prins Harrys kone Meghan og de øvrige familiemedlemmene i det britiske kongehuset har vært krevende. Her med dronning Elizabeth og hertuginne Camilla (bak) i 2018. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB Vis mer

Men til tross for at advokat Afia avviser de grove påstandene om mobbing innad i det britiske kongehuset, legger hun på vegne av sine klienter til at de ikke ønsker å pynte på andres opplevelser og erfaringer.

- Hertugparet har absolutt avvist at de har gjort det, men med det sagt ønsker de ikke å fornekte andres personlige opplevelser, sier Afia i dokumentarepisoden.

BARE TRIST: Dette sa ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Det var på nyåret 2020, rett før covid-pandemien herjet over hele verden, at hertugparet valgte å offentliggjøre at de ikke lenger ønsker å bli sett på som en del av det britiske kongehuset.

Paret flyttet etter hvert med sønnen Archie (2), født i mai 2019, til USA. Her tok de opp arbeidet med sine egne hjertesaker - som kvinners rettigheter, fokus på mental helse blant barn og unge, og idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser.

I juni 2021 ble de foreldre til datteren Lilibet Diana, født i California.

De trådte også til under pandemien, med å dele ut mat og nødvendigheter til mennesker som på grunn av covid-smitte ikke hadde mulighet til å skaffe dette selv.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukket Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Åpnet opp om selvmordsforsøk

Under et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) publisert i mars 2021, mens Meghan var gravid med datteren, åpnet hertugparet av Sussex opp om den trøblete tilværelsen i det britiske kongehuset.

Meghan var spesielt personlig og ærlig, og åpnet seg om selvmordstanker hun hadde etter at hun entret kongefamilien.

På spørsmål om hun bevisst har forsøkt å få prins Harry vekk fra kongefamilien, svarte hun ærlig:

- Jeg forlot min egen karriere, mitt eget liv. Jeg forlot alt fordi jeg elsker ham. Planen vår var å gjøre dette for alltid.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skapte spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

LES OGSÅ: - Ikke sunt for noen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer