Avverget flykrasj

SAS-kaptein Espen Høibys årvåkenhet forhindret katastrofe.

HELT: Espen Høiby får skryt for å ha avverget katastrofe på Sola. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
HELT: Espen Høiby får skryt for å ha avverget katastrofe på Sola. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drama i luften!


Kronprinsesse Mette-Marits bror, SAS-kapteinen Espen Høiby (46), måtte avbryte landingen på Stavanger lufthavn Sola tirsdag, da en feiebil kom kjørende inn på rullebanen.


- Her var det rett og slett pilotens årvåkenhet som gjorde at dette ikke endte med en katastrofe, sier operativ leder for Luftfartstilsynet Gudmund Taraldsen til VG.


Øyenvitner avisen har snakket med forteller at bilen umulig kan ha vært mer enn 200 meter unna da SAS-flyet fra Aberdeen måtte avbryte landingen. Høiby selv ønsker imidlertid ikke å dramatisere episoden og forteller at bilen var rundt 500 meter unna.


Espen Høiby har tidligere hjulpet Mette-Marit å kjempe mot hennes flyskrekk. Den erfarne piloten har ved flere anledninger selv sittet bak spakene når Mette-Marit har vært passasjer.


Han har tidligere vært i hardt vær på grunn av sitt privatliv, nå er han dagens helt. Mette-Marit er nok stolt etter brorens bragd, selv om hun sikkert fikk litt sjokk da hun hørte om nesten-ulykken.


Flyet var bare sekunder fra katastrofe, og Høiby og hans mannskap får ros fra ledelsen.


- Det er dette de trener på og er forberedt på, men de har uten tvil gjort en god jobb, sier pressevakt hos SAS Braathens, Kenneth Vikse til VG.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer