Prinsesse Märtha Louise:

Avsluttet samarbeid med prinsessen

Epilepsiforbundet har brutt med prinsessen.

AVSLUTTET: Epilepsiforbundet har avsluttet samarbeidet med prinsesse Märtha Louise, blant annet etter Durek-kritikk. Foto: Lise Åserud / NTB
AVSLUTTET: Epilepsiforbundet har avsluttet samarbeidet med prinsesse Märtha Louise, blant annet etter Durek-kritikk. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har i flere måneder stormet kraftig rundt Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise. Nå avslører NRK at Epilepsiforbundet har avsluttet samarbeidet med sistnevnte - og det så langt tilbake som i 2020.

Det gjorde de blant annet som følge av kritikken rundt hennes forlovede, Durek Verrett.

- Uroen rundt prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble en del av diskusjonen i forbundsstyret fordi vi er opptatt av skolemedisin, sier forbundsleder Bente Nordahl Langsø i Norsk Epilepsiforbund til NRK.

- Som pasientorganisasjon er vi opptatt av å jobbe tett med fagfolk og fremme det som er vitenskapelig bevist. Det Durek Verrett formidler, er mot vår etikk, fortsetter hun.

Prinsessen har vært Epilepsiforbundets beskytter i flere år. En organisasjon blir som regel tildelt et beskytterskap og kongelig glans i fem år om gangen, skriver NRK.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett onsdag. Vis mer

Langsø påpeker at forbundet skiller mellom prinsessen og Durek Verrett, og legger til at beslutningen er tatt som følge av en helhetlig vurdering.

Se og Hør har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele, som opplyser at de ikke har noen kommentar til saken.

Kan ryke

I kjølvannet av nyheten om at Epilepsiforbundet har brutt med prinsessen, har nok et forbund sagt at de vurderer å avslutte samarbeidet de har.

- At dette er en utfordring for oss, er det ingen tvil om, sier generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund, Bo Gleditsch, til NRK.

Prinsessen er beskytter for Norsk Revmatikerforbund i dag, men nå vurderer også de, i likhet med Epilepsiforbundet, å avslutte samarbeidet.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Tirsdag kveld bekrefter også Foreningen for Muskelsyke overfor Se og Hør at de vurderer det samme. Det forteller leder Patricia Melson.

- Det har vært oppe til vurdering tidligere, men da har vi valgt å fortsette samarbeidet. Hun har vært en god støtte og vi opplevde at hun klarte å skille rollene sine godt. Vi har ikke snakket om det i styret enda men det skal tas opp til ny vurdering.

- Noen av utspillene til Durek Verrett er uholdbare, legger hun til.

LES OGSÅ: Bekymret etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer