Prins Harry og hertuginne Meghan:

Avslørt: Løy om millioner

Meghan og Harry mottok store summer etter at de trakk seg tilbake i fjor. Selv avviser de millionløgnen.

LØGN OG BEDRAG: Harry og Meghan mottok store summer fra prins Charles etter at de trakk seg tilbake i fjor - stikk i strid med det prinsen hevdet i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: Tim Rooke / REX / Shutterstock / NTB
LØGN OG BEDRAG: Harry og Meghan mottok store summer fra prins Charles etter at de trakk seg tilbake i fjor - stikk i strid med det prinsen hevdet i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: Tim Rooke / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått over ett år siden hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) trakk seg tilbake fra den kongelige tilværelsen i Storbritannia og flyttet til USA.

Da ga de slipp på, ikke bare sine kongelige plikter, men også apanasjen de livnærte seg av. Hertugparet kunngjorde at de ønsket å stå på egne bein økonomisk, og siden «Megxit» har de blant annet startet podkast og landet avtaler med strømmegiganter som Spotify og Netflix.

I intervjuet med Oprah Winfrey (67) i mars, hevdet prins Harry at pengeoverføringene fra kongefamilien stoppet opp da han og kona ga opp sine kongelige liv i mars 2020.

I intervjuet sa prinsen at de «kuttet ham ut økonomisk» i første kvartal av 2020.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Mottok millioner

Men nå skriver en rekke britiske medier - deriblant BBC - at prinsen mottok store summer av sin far prins Charles (72) i månedene etter den kongelige exiten. Det viser kongehusets regnskap som offentliggjøres hvert år.

Regnskapet for 2020-2021 ble delt med offentligheten torsdag.

Innsynet i de kongelige kontoene viser at prins Harry og broren prins William (39) fikk midler fra sin far frem til sommeren 2020. Det er snakk om 4,4 millioner britiske pund fordelt på begge sønnenes familier, noe som tilsvarer over 50 millioner norske kroner.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det er altså stikk i strid med prins Harrys tidligere påstander om at den økonomiske støtten umiddelbart opphørte da han og Meghan flyttet til USA. I intervjuet med Winfrey hevdet prinsen at han og familien var nødt til å leve på arvede penger fra moren, avdøde prinsesse Diana.

En talsperson for Clarence House bekrefter overfor BBC at prins Charles støttet Meghan og Harry fram til i fjor sommer.

- Så vidt jeg kan huske fortalte hertugen og hertuginnen at de ønsket å bli økonomisk selvstendige da de annonserte at de skulle trekke seg tilbake fra arbeidet i kongefamilien i januar 2020. Prinsen av Wales bevilget en betydelig sum for å støtte dem med denne overgangen. Den bevilgningen opphørte i fjor sommer. Paret er nå økonomisk uavhengige.

En talsperson for Meghan og Harry avviser millionløgnen overfor BBC. Talspersonen sier at prinsen i Oprah-intervjuet refererte til første kvartal av regnskapsperioden, som går fra april til begynnelsen av juli.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

900 millioner

Meghan og Harry står nå på egne bein økonomisk, og mottar ikke lenger apanasje fra kongehuset. Likevel lider de neppe noen nød. Meghan har tidligere tjent godt som skuespiller i Hollywood, og prinsen arvet betydelige summer da moren gikk bort i 1997.

Ifølge BBC er avtalene med Netflix og Spotify verdt millioner av dollar. Tidligere har det blitt spekulert på om Netflix-avtalen, som vil betale paret for å blant annet å lage dokumentarer, filmer og andre programmer, skal være verdt elleville 100 millioner dollar, eller nesten 900 millioner norske kroner.

TI ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Hertuginnen har også gjort en avtale med Disney, hvor de skal bruke hennes stemme i bytte mot en donasjon til organisasjonen Elephants Without Borders.

LES OGSÅ: Rammet av kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer