Prins Charles og Diana:

Avslører telefonsamtalen som knuste Dianas hjerte

Skal ha vært svært vanskelig å svelge.

ERKLÆRTE SIN KJÆRLIGHET: Prinsesse Diana angret dypt på at hun lyttet til den private samtalen mellom prins Charles og hans daværende affære Camilla Parker Bowles. Foto: NTB scanpix
ERKLÆRTE SIN KJÆRLIGHET: Prinsesse Diana angret dypt på at hun lyttet til den private samtalen mellom prins Charles og hans daværende affære Camilla Parker Bowles. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1992 ble et lydopptak av en privat telefonsamtale mellom prins Charles av Wales (68) og Camilla Parker Bowles (71) - i dag hertuginne av Cornwall - lekket i utenlandske medier.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser. Camilla var på sin side gift med offiseren Andrew Parker Bowles (78).

Det oppsto flere rykter om Camillas involvering i den høyprofilerte skilsmissen mellom prins Charles og Diana i 1996.

UTROSKAPSSKANDALEN: Prins Charles hadde en affære med hans nåværende kone, Camilla Parker Bowles, samtidig som han var i et ekteskap med prinsesse Diana. Foto: NTB scanpix
UTROSKAPSSKANDALEN: Prins Charles hadde en affære med hans nåværende kone, Camilla Parker Bowles, samtidig som han var i et ekteskap med prinsesse Diana. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da den private telefonsamtalen mellom prinsen og Camilla med seksuelt innhold ble lekket til pressen, sørget det for kioskveltende forsider over hele verden.

Ifølge The Sun skal det nå ha dukket opp ny informasjon om enda en privat telefonsamtale mellom prinsen og Camilla. En telefonsamtale som ifølge nettstedet skal ha knust hjertet til prinsesse Diana.

RESTAURERT: British Movietone har restaurert og digitalisert bryllupet mellom Charles og Diana i høy kvalitet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Erklærte sin kjærlighet

I et intervju fra 1991 med den kongelige biografiforfatteren Andrew Morton, avslørte prinsessen at selv om hun og Charles hadde sine diskusjoner om Camilla, ledet alltid prinsens affære til konflikter.

Diana skal ha fortalt i den kongelige biografien «Diana: Her True Story- In Her Own Words», at hun ble introdusert for Camilla tidlig i forholdet med prins Charles. Videre fortalte Diana at hun ble sett på som en trussel for vennskapet mellom Charles og Camilla.

Prinsessen avslørte overfor Andrew at hun hadde lyttet til telefonen gjennom baderomsdøren mens Charles erklærte sin evige kjærlighet til Camilla, som i dag er hans hustru.

- En gang hørte jeg ham snakke i telefonen på badet sitt, og han sa: «Uansett hva som skjer, vil jeg alltid elske deg», sa Diana til forfatteren ifølge nettstedet.

Diana angret trolig dypt på at hun denne gangen bestemte seg for å lytte til hva Charles pratet om. Prinsessen fortalte videre i intervjuet at hun innrømmet overfor Charles at hun hadde lyttet til samtalen, og at det endte i en stor krangel.

Men dette skal ikke ha vært første gang det daværende ekteparet kranglet over prins Charles tette vennskap med Camilla.

Saken fortsetter nedenfor.

Armbåndet som avslørte affæren

Kun noen dager før bryllupet i 1981, skal Diana ha funnet et armbånd som prinsen hadde gitt til Camilla.

Det var dét armbåndet som avslørte prins Charles sin affære. I 1997, 16 år senere, åpnet prinsessen seg opp om funnet av armbåndet.

FANT ARMBÅND: Noen få dager før bryllupet skal prinsesse Diana ha funnet et armbånd som prins Charles hadde gitt til sin daværende affære Camilla. Foto: NTB scanpix
FANT ARMBÅND: Noen få dager før bryllupet skal prinsesse Diana ha funnet et armbånd som prins Charles hadde gitt til sin daværende affære Camilla. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg var for umoden til å forstå alle tegnene som kom min vei, fortalte Diana den gang ifølge nettstedet.

Camilla og Charles var sammen i over et år før paret gikk hver til sitt, da prins Charles reiste vekk for å være med den kongelige marinen.

Camilla giftet seg deretter med Andrew Parker Bowles i 1973, men skilte seg i 1995, noen få år før Diana og prins Charles sin skilsmisse.

Prins Charles og Camilla ble gjenforent til slutt og giftet seg i en seremoni i Windsor Castle i februar 2005.

Ville sette Diana i et dårlig lys

Over 20 år etter den store utroskapsskandalen skaper den fortsatt overskrifter, og tidligere i år kom det frem flere mørke detaljer.

I den nylige biografien om prins Charles, skrevet av journalisten Tom Bower, hevder nemlig Tom at den britiske prinsen og hans PR-team planla en egen kampanje for å få Camilla godkjent av kongefamilien, det meldte People.

Ifølge nettsiden står det nemlig skrevet i boken at prinsen og PR-teamet laget en plan på hvordan de skulle få satt prinsesse Diana i et dårlig lys. Planen skal ha blitt lagt bare et år etter den tragiske bilulykken i Paris i 1997, der prinsesse Diana omkom.

PLANLA KAMPANJE: Prins Charles hadde store planer om å få Camilla godkjent av kongefamilien. Foto: NTB scanpix
PLANLA KAMPANJE: Prins Charles hadde store planer om å få Camilla godkjent av kongefamilien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Journalisten skal også ha hevdet i boken at prinsen, sammen med PR-teamet og sin private sekretær Mark Bolland, avtalte med forfatteren Penny Junor å portrettere Diana som en ubalansert og ikke trofast hustru, som led av en personlighetsforstyrrelse.

Selv om det ble trykket flere nedverdigende historier om prinsesse Diana på den tiden, ble det også trykket enda flere heltemodige historier. Likevel så det ut til at planen fungerte.

Da prins Charles og Camilla viste seg sammen for første gang i 1999 var det overraskende lite kritikk mot paret. I 2000 tilbrakte de tid med dronning Elizabeth.

Dette var, ifølge Royal Central, et symbol på at hun godtok forholdet.

LES OGSÅ: - Slik er prins Charles` sære vaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer