Prins Carl Philip:

Avslører svindel: - Ekstremt alvorlig

Den svenske prinsen utsatt for identitetstyveri.

FRASTJÅLET IDENTITET: Prins Carl Philips identitet har blitt frastjålet. Her med kona prinsesse Sofia på Nobel-banketten i Stockholm i 2019. Foto: Spa/ Dana Press/ NTB
FRASTJÅLET IDENTITET: Prins Carl Philips identitet har blitt frastjålet. Her med kona prinsesse Sofia på Nobel-banketten i Stockholm i 2019. Foto: Spa/ Dana Press/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag blir det kjent at en svindler har begitt seg ut for å være den svenske prinsen Carl Philip (41). Det melder Royal Central.

- Det er ekstremt alvorlig fordi det er mange som rett og slett kan bli lurt av det. Så vi tar det veldig seriøst, sier det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, til Expressen.

Fått overført titusenvis

Det er gjennom meldingsappen WhatsApp at bedrageren har stjålet prinsens identitet ved å benytte falske bilder på et pass, som har gitt seg ut for å tilhøre prinsen.

Dette har ført til at svindleren ha fått en ikke navngitt person til å overføre titusenvis av kroner, ifølge Royal Central.

I kontakt med personen har bedrageren hevdet å være prins Carl, i stedet for prins Carl Philip, som er prinsens fulle navn. Flere andre skal også ha blitt lurt av svindleren.

Ifølge Royal Central kan man se på bildene på passet at de åpenbart er manipulert. Det svenske hoffet er kjent med hendelsen som nå er under etterforskning og anmeldt til politiet.

Margareta Thorgren påpeker at dette er noe som dessverre forekommer oftere og oftere.

- Det har selvfølgelig blitt rapportert og vil bli en politisak. Det er veldig vanskelig fra det jeg forstår å finne avsenderen og organisasjonen som driver med slike aktiviteter, utdyper Thorgren til Expressen.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Opprettet falsk profil

Senest i fjor meldte Aftonbladet at noen hadde opprettet en falsk nettside i prinsens navn. Den gang gikk det svenske hoffet ut og advarte mot det falske nettstedet.

Nettsiden ga seg ut for å representere svenskeprinsen og skal ha sendt ut invitasjoner til en rekke arrangementer, samt bedt mottakerne om å donere penger til en stiftelse i prinsens navn.

Ifølge den svenske avisen foregikk kommunikasjonen på engelsk. Det svenske hoffet understreket i en pressemelding at avsenderen ikke representerte prinsen eller prinseparets stiftelse.

Hoffet politianmeldte også nettsiden.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Skal bli pappa igjen

Avsløringen om identitetstyveriet kommer bare noen måneder etter at det ble kjent at prins Carl Philip og prinsesse Sofia (36) venter sitt tredje barn. Fra før av har de sønnene Alexander (4) og Gabriel (3).

Nyheten om den kongelige familieforøkelsen spredte seg raskt verden over, men det var derimot ikke alle som fikk med seg at prinseparet i Sverige venter barn igjen.

Da det svenske ukebladet Svensk Damtidning ringte prins Carl Philips gudmor prinsesse Birgitta (84) for å få en kommentar til den trivelige nyheten, ble de nemlig møtt med et stort spørsmålstegn.

VISSTE INGENTING: Prinsesse Birgitta (t. v) var ikke klar over at nevøen Carl Philip og kona Sofia ventet sitt tredje barn da Svensk Damtidning ringte. Her er hun med søstera prinsesse Margaretha. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
VISSTE INGENTING: Prinsesse Birgitta (t. v) var ikke klar over at nevøen Carl Philip og kona Sofia ventet sitt tredje barn da Svensk Damtidning ringte. Her er hun med søstera prinsesse Margaretha. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer

- Det vet jeg ingenting om, men dersom det stemmer, er jo det fantastisk, sa den omstridte prinsessen til ukebladet.

Birgitta er en av kong Carl Gustafs (74) fire søstre, og har med årene vært mer opptatt av sigarettrøyking, golf og soling hjemme på Mallorca enn sine kongelige plikter.

Det er kanskje ikke så rart at nyheten ikke hadde nådd prinsesse Birgitta - i og med at hun bor langt unna hjemlandet Sverige.

LES OGSÅ: Prinsessen måtte opereres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer